Hlavní obsah

První zimní posilou fotbalové Sparty bude záložník Holek

První zimní posilou fotbalové Sparty bude záložník Mario Holek. Člen širšího kádru reprezentace, kterému na konci kalendářního roku vyprší smlouva v ukrajinském Dněpropetrovsku, podepíše v úterý smlouvu na 4,5 roku. ČTK to řekli Holkův manažer Jiří Müller i mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Pětadvacetiletý hráč dal nabídce Sparty přednost před tou z Anderlechtu Brusel, který o exbrněnského středopolaře také stál.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mario Holek (vlevo) a Ondřej Kušnír na tréninku národního týmu

Článek

Sparta naopak stále neukončila jednání s bývalým kapitánem Tomášem Řepkou. Ten s vedením klubu dnes jednal o předčasném ukončení kontraktu, který měl vypršet v červnu, ale obě strany ještě nedospěly k dohodě. Vzájemné rozhovory budou pokračovat v úterý. Už v pátek se Sparta dohodla na předčasném ukončení spolupráce s dalším zkušeným hráčem Jaromírem Blažkem.

Holkovi už v příchodu do Sparty nic nebrání, dnes podle Müllera úspěšně absolvoval i povinnou lékařskou prohlídku. "Anderlecht nakonec padl z důvodu, že ještě chtěl počkat do konce roku. Mario se rozhodl, že chce do Sparty a také být víc na očích," uvedl Müller.

Holek se do české ligy vrací po necelých čtyřech letech. Na poslední rok strávený v Dněpropetrovsku nebude vzpomínat příliš rád. Na jaře nehrál kvůli operaci paty a achillovky, na podzim zasáhl do jediného utkání ukrajinské ligy.

Do Sparty přichází ve chvíli, kdy ještě není zcela jasno o úplné podobě nového realizačního týmu. Ten by měl po odvolaném Jozefu Chovancovi vést jako generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík, ale Sparta zřejmě všechny novinky oznámí až ve středu na tiskové konferenci.

Prvním trenérem Sparty by měl zůstat Martin Hašek, který spolupracoval i s Chovancem. Asistentem měl být Václav Jílek, Hřebíkův asistent z reprezentační devatenáctky, jehož ale nechce uvolnit Olomouc. Manažerem se podle všeho stane bývalý reprezent Sparty a reprezentace Miroslav Baranek, trenérem brankářů možná Pavel Srníček.

Reklama

Související témata: