Hlavní obsah

Olomouc začala přípravu i s Podaným, v úterý se má připojit Ordoš

Jediná nová posila Jakub Podaný ze Sparty, který přišel jako první část kompenzace za trenéra Václava Jílka, se objevil na dnešním úvodním novoročním tréninku fotbalistů Olomouce. Už v úterý by se však do přípravy měl zapojit i útočník Michal Ordoš, vracející se z hostování v rakouském Kapfenbergu.

Foto: Denis Siňjakov, Reuters

Jakub Podaný (vlevo) začal přípravu v Olomouci.

Článek

Staronový olomoucký trenér Petr Uličný, který má patnáctý tým podzimní tabulky dovést k záchraně, zahájil přípravu s kádrem čítajícím 28 mužů. Do něj se z hostování v Ostravě vrátil stoper Pavel Dreksa, z druhé ligy brankář Martin Blaha (Opava), záložník Martin Šindelář (Sokolov) a útočníci Václav Vašíček (Znojmo), Martin Pospíšil (Třinec) a Václav Tomeček (Brno).

Jedinou "čistokrevnou" posilou je zatím levý krajní záložník Podaný, ale nebude sám. Ze Sparty by měli přijít ještě další dva hráči, kteří se nevejdou do základního kádru, a už nyní se spekuluje, že jedním z nich by mohl být slovenský středopolař Peter Grajciar.

Na nejlepší cestě je i předčasný návrat krále ligových střelců ze sezony 2009/10 Ordoše z hostování v Kapfenbergu. "Ordoše jsme stáhli z Rakouska, zítra by měl být v tréninkovém procesu. Přijde, do patnáctého ledna, jeden hráč ze Sparty. A dělám všechno pro to, aby přišel ještě jeden střední útočník, abychom měli nějakou alternativu," uvedl pro oficiální klubový web sportovní ředitel Sigmy Jan Gottvald.

Naopak letenský klub jeví zájem o talentovaného útočníka Tomáše Přikryla. "Je tady nabídka ze Sparty, co se týká Přikryla. Ale to je na rozhodnutí vedení klubu, do jaké míry to bude akceptovat," dodal Gottvald.

Z podzimního kádru zatím Olomouci schází dlouhodobě zraněný útočník Jakub Petr, brazilský záložník Rossi se po návratu z vlasti zapojí stejně jako Ordoš v úterý.

Před odjezdem na herní soustředění do Turecka 30. ledna by měl být kádr zúžen zhruba na dvaadvacet jmen.

Reklama

Související témata: