Hlavní obsah

Holec odchází ze Sparty na hostování do Polska

Aktualizováno

Potřebuje chytat, proto se vydává za hranice. Dominik Holec z fotbalové Sparty bude ve druhé části sezony působit na hostování. Šestadvacetiletý brankář míří do druhého týmu polské nejvyšší soutěže Raków Częstochowa, kde se stane spoluhráčem českého reprezentanta Tomáše Petráška. Jedná se o hostování bez opce, jak Sparta avizuje na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankáři Sparty Dominik Holec (vlevo) a Milan Heča během tréninku.

Článek
Fotogalerie

Slovenský gólman přišel do Sparty v létě minulého roku jako volný hráč ze Žiliny. V jejím dresu patřil mezi nejlepší brankáře slovenské ligy, dostal se i do širšího kádru slovenské reprezentace.

V konkurenci Florina Nity a Milana Heči se zatím neprosadil do sestavy. Před přerušením ČFL z důvodu pandemie nemoci covid-19 odchytal dva zápasy za sparťanskou rezervu.

Pokud nedostaneme nabídku, která by nám vyrazila dech, nikoho nepustíme, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

"Nechytal, navíc ani předtím v Žilině. Potřebuje herní vytížení. Dominik jednoznačně ukazuje svoji kvalitu, proč přicházel. Nadále si myslíme, že ve Spartě může chytat," říká o gólmanovi sportovní ředitel Tomáš Rosický.

"Holec zvýšil konkurenci na Heču a Nitu. Viděli jsme, jak se vyprofiloval Florin, který podával velmi dobré výkony. Byly dány velkou konkurencí. Kluci vědí, že musí každý den hrát na sto procent, aby chytali," poukazuje Rosický.

Teď bude mít Holec na hostování příležitost nabrat herní praxi.

Reklama

Související témata: