Hlavní obsah

Ptali se mě, jestli ještě někdy dám gól. Tak jsem jim odpověděl, smál se brněnský Pernica

Praha

Zkraje týdne se dozvěděl, že na jaře bude v Plzni nepotřebný, stoper Luděk Pernica se bleskově domluvil na hostování s Brnem. Obnovená premiéra v dresu Zbrojovky mu vyšla skvěle, gólem se podepsal pod sobotní remízu 1:1 na půdě Mladé Boleslavi v duelu 15. kola fotbalové ligy.

Foto: fczbrno.cz

Fotbalistům Zbrojovky Brno vypomůže na jaře zkušený stoper Luděk Pernica.

Článek
Fotogalerie

„Jsem moc spokojený, z gólu mám obrovskou radost. Předpověděl mi ho už v týdnu spoluhráč Ondra Vaněk. Spousta lidí se mě ptala, jestli jsem nezapomněl dávat góly, jestli ještě nějaký vůbec někdy dám. Takže jsem odpověděl," zářil Pernica, který se v lize trefil naposledy v prosinci 2019.

Do Brna se vrátil po více jak šesti letech přes angažmá v Jablonci a v Plzni. „Když Zbrojovka před osmi lety postupovala do ligy, dal jsem za ní taky gól hned v prvním zápase," dodal 30letý obránce.

Na jeho brance měl velký podíl právě Vaněk. V 39. minutě perfektně zahrál volný kop ze strany, Pernicovi stačilo na malém vápně jenom nastavit hlavu. „Poslední dva dny jsme standardky nacvičovali, vyplatilo se. Sice gól nebyl vítězný, ale uhráli jsme venku remízu, jsme spokojení. Jasně, v závěru jsme sahali po třech bodech, nastřelili jsme břevno. Ale průběh zápasu byl v režii domácích. Bod bereme," podotkl Pernica.

V každém poločase měl vedle sebe jiného parťáka. V tom prvním hrál vedle zkušeného Dreksy, po jeho nuceném vystřídání hrál po přestávce se Šuralem. „Nebyl žádný problém, rozuměl jsem si s oběma klukama," podotkl stoper, který smekl klobouk před záložníkem Mladé Boleslavi Matějovským, jenž se v 39 letech dokázal po roce vrátit po těžkém zranění. A navíc Brnu vstřelil vyrovnávací gól. „Po zápase jsme se o něm v kabině bavili. Má šilhavé oko, dívá se napravo, dá míč nalevo. Je to nadstandardní hráč," dodal Pernica.

Vstup Zbrojovky do roku 2021 očima trenéra
„Odvážíme si bod, který bereme všemi deseti. S výsledkem jsme spokojení, ale s předvedenou hrou ne. Je pořád na čem pracovat. Utkání nám ukázalo, jakou cestou se chceme ubírat. Na začátek jara to není špatný výsledek. Boleslav byla fotbalovější a na míči kvalitnější než my. Stoper Pernica podal skvělý výkon, navíc dal gól."
Richard Dostálek, trenér Brna

Reklama

Související témata: