Hlavní obsah

Trpišovský atakuje posun v klubové historii, marodka se Slavii vyprazdňuje

Praha

Všechno jde podle mistrovského plánu. Fotbalová Slavia jako jediná v ligové sezoně neprohrála a v nejvyšší soutěži bodovala 26krát za sebou. Trenér Jindřich Trpišovský se navíc může dnes večer v Karviné posunout v klubové historii. Na lavičce sešívaných zažil 72 vítězství v lize, stejně jako František Cipro. Jestli dnes Slavia zvítězí, tak už bude mít čtyřiačtyřicetiletý kouč před sebou jen Karla Jarolíma, jež zapsal dokonce 91 výher v samostatné české lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během pohárového utkání s Duklou.

Článek

Duel 16. kola následuje po dvou výhrách. Slávisté do roku 2021 vstoupili obratem proti Olomouci (3:1) a pak v poháru postoupili přes druholigovou Duklu (4:1).

„Výsledkově nám vstup do jara vyšel, jsem spokojený s některými pasážemi. Také jsme relativně spokojení s produktivitou, v zápasech jsme většinou využili hned první šanci," kvituje Jindřich Trpišovský na klubovém webu.

Sešívaní mají s 39 góly nejlepší útok ligy a s 5 inkasovanými brankami nejlepší obranu. Kouč je ovšem náročný.

„Hra je taková hodně syrová, čeká nás hodně práce, musíme hlavně hráče sladit. I s Duklou bylo vidět, že někteří ještě nejsou úplně připravení hrát celé utkání v plné intenzitě. Stojíme nohama na zemi a víme, že k ideálu ještě dost chybí," poukazuje Trpišovský.

Souček tam nedal penaltu

Karviná v posledním domácím ligovém duelu se Slavií v srpnu 2019 remizovala 0:0, v předchozích třech v Edenu prohrála.

„Je otázka, jaký bude terén, v Karviné jsme dlouho nehráli a teď v lednu bude trávník velký otazník," říká trenér.

„Z posledního zápasu v Karviné tu už moc hráčů není, Tomáš Souček tam nedal penaltu, Mick nedal dva nájezdy, trefili jsme dvě tyče. V základních sestavách nenastoupí moc hráčů, kteří by si zápas pamatovali," připomíná Trpišovský.

Na středeční dohrávku ve Zlíně se chce naladit vítězstvím.

„Jedeme dvakrát ven, dvakrát na Moravu k soupeřům, kteří patří k nejsoubojovějším v lize, pak nás hned čeká doma Jablonec. Potřebujeme navázat na výsledky, které jsme měli. A také se trochu zlepšit v defenzivě," přeje si.

S Júsufem se utrhl kus hřiště

Kádr je téměř kompletní. Kvůli kartám nenastoupí Jakub Hromada, zdravotní problémy do zápasu nepustí Petra Ševčíka a Júsufa Hilála.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Ševčík hledá cestu k brance soupeře.

„Marodka se vyprazdňuje, takřka všichni jsou v tréninkovém procesu. S Júsufem se na tréninku při střele utrhl kus hřiště, což způsobilo svalové zranění. Chybět bude i Kuba Hromada, který stojí za čtyři žluté karty. Kluci po covidu ještě nejsou schopní hrát od začátku, třeba Zima dva týdny ležel v posteli, a ještě se z toho úplně nedostal. Ševčík do plné tréninkové zátěže půjde zhruba až za čtrnáct dní," avizuje Trpišovský.

Utkání v Karviné začne v 18:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, všechny ligové zápasy můžete sledovat v online reportážích na Sport.cz.

Reklama