Hlavní obsah

Jen ne hlavy dolů! Jsme na dobré cestě, věří Jarolím nad propastí

Praha

Příjemně překvapili. Byli výborně nachystaní, aktivní, vytvořili si šance a bodový zisk by si na Letné zasloužili. Jenže prohráli 0:1. Platí tak, že fotbalisté Mladé Boleslavi v lize nevyhráli na Spartě od října 2011 devětkrát po sobě. Podstatnější však pro ně je, že nevyhráli posledních osm kol a pod trenérem Jarolímem čekají na první vítězství v soutěži. „Potřebujeme každý bod. Výkon špatný nebyl, mrzí mě, že zůstal bez efektu,“ lituje Karel Jarolím, jehož tým dělí od sestupových příček jen lepší skóre.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím

Článek
Fotogalerie

Postavení Bolky na hraně sestupového propadliště budí senzaci. Jenže Středočeši zatím nezabrali ani po návratu bývalého kouče národního týmu.

„Mít hlavy dole nemůžeme. Pro psychiku by bylo lepší už nějaké body získat. Ale naše výkony ukazují, že jsme na správné cestě a chybí nám jen přetavit výkon ve vítězství," věří Karel Jarolím.

Klub se přes kratičkou zimu činil. Přivedl Takácse s Malínským ze Slavie, Řezníka z Plzně, Jiráska z Baníku, Preislera s Dancákem z Dukly, v Jablonci se mu ideálně rozehrál Ladra... Velkým příslibem je také návrat kapitána Matějovského po roční pauze.

Jenže většina posil už prošla marodkou, seznam absencí je dlouhý. „Tým je v určitě přestavbě. Přišla řada nových hráčů, mrzí mě, že jsme je zatím nemohli využít všechny. Ať už z důvodu zranění, nebo covidu, který je také postihl," kaboní se zkušený trenér.

Body už nutně potřebují

Ani vstup do jara se nepovedl. Doma remíza s Brnem, venku těsná porážka na Spartě.

„Vzhledem k naší situaci se nemůžeme ohlížet, jestli hrajeme zrovna na Spartě. Nutně potřebujeme body. Z toho pohledu nejsem spokojený. Ale naše hra měla parametry," chytá se Jarolím stébla naděje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Klíma z Mladé Boleslavi a Matěj Hanousek ze Sparty Praha.

Jeho chlapci mají před sebou vcelku náročný los. Doma Olomouc, venku Zlín, doma Plzeň, venku Jablonec.

„Bylo by smutné rezignovat. Zbývá ještě hodně kol a důležité zápasy nás teprve čekají," poukazuje Jarolím.

Je mu jasné, že nadějný výkon ze Sparty musí sestupem ohrožený tým už také přetavit ve vítězství.

Reklama

Související témata: