Hlavní obsah

Nejde nám to vpředu ani vzadu, běduje trenér týmu, který po zimní pauze ještě neokusil výhru

Jediný bod ze čtyř jarních zápasů vydolovaly fotbalové Teplice. Tým trenéra Radima Kučery se po slibném závěru podzimní části přiblížil sestupovému pásmu. Naposledy podlehli Severočeši v neděli Pardubicím (0:1). A už potřetí vyšli střelecky po zimní pauze naprázdno.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Pardubic Marek Boháč (vlevo), Michal Surzyn (uprostřed) z Pardubic a Pavel Moulis z Teplic v utkání 18. kola 1. fotbalové ligy.

Článek

„Nejde nám to vpředu, nejde nám to vzadu. Ale nemá smysl brečet a ohlížet se, jak hrají ostatní. Musíme si pomoci sami. Problém je, že aktuálně nic nefunguje," posteskl si Radim Kučera, trenér Teplic, po těsném prohře s nováčkem soutěže.

„Chtěli jsme předvést mnohem více. Jenže na těžkém terénu jsme si nedokázali pomoci jednoduchým balonem, protože o výstavbě hry a nějaké kombinaci to prostě nebylo," hudroval Kučera.

„Měli jsme pochopitelně naprosto jinou představu o bodovém zisku z posledních dvou zápasů, nemluvě o celé dosavadní pasáži," krčil rameny Kučera, jehož tým sehrál tři ze čtyř duelů doma.

Nemůžeme být v klidu, ví Čtvrtečka

„Všichni vnímáme, že naše pozice v tabulce je svízelná. Těžko můžeme být v klidu, protože s každým dalším neúspěchem se tlak stupňuje," připustil brankář Jan Čtvrtečka, který v nejvyšší soutěži v teplickém dresu debutoval.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu v utkání fortuna ligy proti Teplicím.

Třikrát po zimní pauze vůbec nedokázali Tepličtí skórovat, což Kučerovi při vidině nadcházejících soubojů se Slováckem, Slavií a Ostravou dělá vrásky ještě větší než dosavadní bídná bodová bilance. „Proti Pardubicím jsme si vytvořili velice málo šancí. Chce to větší zarputilost, hladovost. Ale nejsme toho schopní," lamentoval Kučera.

Nijak neskrýval, že v Teplicích už došlo i na pohovory. „Seděli jsme s celým týmem, došlo i na individuální mítinky. Používáme kritiku pozitivní i negativní. Hráčům posíláme videa, aby si vše mohli projít. Samozřejmě zápasy analyzujeme i v rámci tréninků. Ale efekt se zatím nedostavil," bědoval Kučera.

Reklama

Související témata: