Hlavní obsah

Pomůže remíza se Slavií na cestě z jarního marasmu? Vzpruhou by být mohla, doufá kouč Teplic

Mizérie je slabé slovo. Teplice na jaře z pěti zápasů nevyhrály ani jediný, takže se dál máchají v sestupových vodách. Naštěstí pro ně ještě pořád nad čarou ponoru, protože jejich největší konkurenti v boji o ligové přežití jsou na tom stejně bídně. Severočechům přitom postačily pouhé dva jarní body, aby si je udrželi na distance. Jeden za remízu s Karvinou, druhý za nedělní překvapivý nerozhodný výsledek vyválčený s vedoucí Slavií.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Teplic Radim Kučera při utkání v Uherském Hradišti.

Článek

„Bod je to sice důležitý, což ale neznamená, že je všechno v pohodě. V naší situaci je jedno, zda bodujeme s Karvinou nebo Slavií, my prostě musíme sbírat body," připomínal teplický útočník Jakub Mareš, že nečekaná remíza s obhájcem titulu příliš neřeší.

„Jedno ale ano - hráči si snad uvědomí, že hrát se dá s každým. I s tak silným soupeřem, jakým Slavia je. Po frustrujícím začátku jara takovou vzpruhu potřebovali, takže doufám, že jim pomůže," reagoval na slova autora vyrovnávacího teplického gólu Mareše kouč Severočechů Radima Kučera.

„Musíme ale pokračovat, když už jsme začátek jara nechytili. Makat, dřít a být důslední, protože v naší situaci to není o tom, že bychom uhráli body excelentním fotbalem. V takové fázi prostě nejsme. Snad až poprvé vyhrajeme a vítězství nás nakopne," věří Mareš, že po remíze se Slavií by mohlo být jeho týmu přece jen lépe.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Mareš z Teplic a brankář Slavie Ondřej Kolář.

Zvláště, když se po hodně lacině inkasované brance v závěru první půle nepoložil, skóre srovnal a na těžkém terénu vyválčil bod. Právě díky Marešovi, který je se sedmi trefami nejlepším střelcem Teplic v této sezoně.

„Vím, že na mě mužstvo hodně spoléhá, takže určitý tlak cítím. O to víc mě mrzí dvě šance za bezbrankového stavu, které jsem mohl a měl vyřešit lépe. Doufal jsem ale, že přijde ještě další a ta skutečně přišla," ulevilo se dopomohl k remíze, takže snažení jeho celku nepřišlo tentokrát vniveč a Teplice po více než čtyřech letech se Slavií bodovaly.

A navíc v zápase, kdy inkasovaly jako první, což je v předchozích zápasech pravidelně psychicky srazilo a následně se promítlo do výsledku.

„Proto doufám, že nás ubojovaná remíza postaví na nohy. Hráčům scházela morální odolnost, kterou každé mužstvo prostě mít musí. Proto jsme se po inkasovaném gólu nedokázali ve většině zápasů už vzpamatovat. Teď jsme to konečně svedli," věří i trenér Kučera, že remíza se Slavií by mohla být počátkem cesty z jarního marasmu.

Reklama

Související témata: