Hlavní obsah

Sbohem! Známý sponzor opustil český fotbal

Praha

Český fotbal přišel o významného sponzora. Společnost WEDOS, která je generálním partnerem prvoligového Brna a Českých Budějovic, to vysvětluje znechucením poměrů v tuzemské nejvyšší soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Českých Budějovic oslavují gól na 4:2 na Spartě.

Článek

„Český fotbale, pomohl jsi nám vyrůst. Chtěli bychom tě i nadále podporovat, ale naše reklama na dresech fotbalistů začíná mít v poslední době velmi hořkou příchuť. Začínáme dokonce pociťovat, že naší značce ubližuješ. Rozhodli jsem se, že za současného stavu nebudeme špatně fungující fotbal v České republice nadále finančně podporovat," stojí v prohlášení společnosti WEDOS na sociálních sítích.

V českém fotbalovém prostředí působí od minulého sezony. Zpočátku pozitivní pohled na spojení s nejpopulárnějším sportem vystřídalo tří měsíce od rozpoutání kauzy kolem Romana Berbra velké rozčarován.

„Věřili jsme, že se poměry v českém fotbale změní. Několik měsíců panovala atmosféra strachu, o korupci ve fotbale se ani nevtipkovalo. Jenže poslední tři až čtyři ligová kola přinesla několik kontroverzních rozhodnutí. Penalty a „nepenalty", VAR ohnutý tam, kam bylo potřeba. V zahraničí umějí zrušit nesprávně uloženou červenou kartu, v Česku se to obhájí. Všechno se vrací do starých kolejí. U toho být nechceme," podotýká WEDOS s tím, že vyzývá další sponzory, aby zvážily podporu českého fotbalu. Zároveň připouští, že v případě pozitivních kroků v tuzemském fotbale jeho finanční podporu obnoví.

Reklama