Hlavní obsah

Jak mi je? To se nedá ani slovy popsat, nese Jarolím těžce nezdar ve Zlíně

Trápení fotbalistů Mladé Boleslavi nebere konce. V dohrávce 18. ligového kola padli 1:2 ve Zlíně a zůstávají dál přišpendleni na sestupové šestnácté příčce. Středočeský tým už dvanáct zápasů v řadě nevyhrál, a trenér Karel Jarolím se ani na desátý pokus nedočkal premiérového triumfu.

Foto: Černý Vít, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Článek

„Jak mi je? To se nedá ani slovy popsat," ulevil si boleslavský kouč. „Byl to remízový zápas, avšak triviální chyba našeho brankáře a dvě neproměněné tutovky Škody rozhodly o naší porážce. Snížili jsme bohužel už pozdě," lituje Jarolím.

Připouští, že se důležitý duel jeho mužstvu nepodařil výsledkově ani herně. „Nebylo to od nás nejpovedenější utkání. Terén nebyl jednoduchý, špatně se na něm dal kontrolovat míč. Domácí se mu přizpůsobili líp," tvrdí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Youba Dramé ze Zlína a Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi.

Klíčovým momentem byla hrubka boleslavského brankáře Diviše, který krátce po pauze nepřesnou rozehrávkou namazal na vedoucí trefu zlínskému kapitánovi Poznarovi. „Něco takového by se stávat nemělo. Bohužel se ale stalo," konstatuje zklamaný Jarolím.

Druhým smutným hrdinou v jeho týmu byl spalovač Škoda. „Hlavně jeho druhá šance byla víc než stoprocentní. Moc tomu nerozumím, že z toho nebyl gól," krčí rameny. Čeká víc od nedávných posil Zmrhala a Skaláka. „Ve Zlíně se nevyrovnali s nerovným terénem. Věřím, že se oba budou postupně zlepšovat," uvítal by Jarolím.

Útočník Michal Škoda vzal nezdar na sebe. „Podělal jsem to. Obě situace jsem řešil špatně. Stálo nás to body. Kdybych z nich dal góly, asi bychom vyhráli," kaje se. Hlavně při jeho druhé šanci, kdy střílel z bezprostřední blízkosti, Zlíňanům pořádně zatrnulo. „I já jsem už viděl balon v bráně. Nevymlouvám se, prostě jsem minul," hlesl.

Netají, že je ze složitého období, jímž si Boleslavští v současnosti procházejí, hodně špatný. „Nesmíme ovšem propadat skepsi. Musíme se co nejlíp teď připravit na Karvinou a zápas konečně zvládnout za tři body," říká rezolutně Škoda.

Reklama

Související témata: