Hlavní obsah

Třetí výhra v řadě, Beauguel rozjásal Plzeň. Liberec loupil v Příbrami, uspěly také Teplice

Praha
Aktualizováno

Páteční předehrávka musela být odložena. Sobotní program 22. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři zápasy. Plzeň díky Beauguelovi porazila Olomouc 1:0. Viktoria tři kola po sobě zvítězila a se Sigmou v soutěži neprohrála už 14 zápasů za sebou. Příbram prohrála s Libercem 0:2, Slovan už je čtvrtý. Zlín se rozešel s Bohemians bez branek. Teplice porazily poslední Opavu 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Plzně dává přes olomouckého Romana Hubníka gól.

Článek
Fotogalerie

Viktoria pohárovou Evropu nevzdává. Plzeň potvrdila zlepšenou formu doma proti Olomouci, díky Beauguelově trefě ji porazila 1:0. Míč do sítě paradoxně tečoval dlouholetý plzeňský kapitán Roman Hubník... V tabulce patří Západočechům stále až šesté místo, ale Viktoria vyhrála poslední čtyři soutěžní zápasy včetně pohárového osmifinále s druholigovým Hradcem Králové. Hanáci klesli na deváté místo.

Pátý Liberec zvítězil na hřišti předposlední Příbrami, která tak už deset kol nevyhrála a Slovanu podlehla v devíti z posledních deseti vzájemných zápasů. Hosté rozhodli zápas během okamžení, v 61. minutě udeřil Pešek a hned v 62. Sadílek... Liberec šest ligových zápasů po sobě neprohrál a poskočil na čtvrté místo tabulky před konkurenční Jablonec, jehož utkání na Spartě je také odloženo.

Čtrnácté Teplice si v bitvě o záchranu pomohly výhrou 3:1 nad poslední Opavou. Slezané v posledních dvou vzájemných zápasech neprohráli, na jedno ze dvou vítězství v ligové sezoně dosáhli právě proti Teplicím. Na Stínadlech však dokázali jen vyrovnat na 1:1, Kodad a Mareš pak svými trefami po přestávce přisoudili tři body domácím.

Zlín remizoval s Bohemians 1905 0:0. Domácí stoper Simerský nedal v 79. minutě penaltu, Zlín i tak neprohrál v lize potřetí za sebou. Klokani tak s Ševci pětkrát po sobě neprohráli (z toho 3 vítězství). Pražané od dubna 2003 neprohráli v lize ve Zlíně sedmkrát za sebou.

Program 22. ligového kola:
Pátek
Pardubice - Slovácko odloženo
Sobota
Příbram - Liberec 0:2
Branky: 61. Pešek, 62. M. Sadílek
Zlín - Bohemians 0:0
Teplice - Opava 3:1
Branky: 3. Moulis, 62. Kodad, 82. Mareš - 45. Nešický
Plzeň - Olomouc 1:0
Branka: 56. Beauguel
Neděle
14:00 České Budějovice - Mladá Boleslav
14:00 Karviná - Brno
18:30 Slavia - Ostrava
Jablonec - Sparta odloženo

Reklama