Hlavní obsah

Brno - Jablonec 1:2Brněnské trápení nekončí, Zbrojovka nevyhrála pošesté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Pleštil 0 : 1
73. Schranz 0 : 2
90. Fila 1 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Zbrojovky Brno prohráli v nedělním utkání 23. kola nejvyšší soutěže s Jabloncem 1:2. Jablonec je v tabulce čtvrtý, bodově se ale dotáhl na třetí Liberec. Brno je na šestnácté pozici.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Dominik Pleštil z Jablonce a Jan Moravec z Brna.

Článek
Fotogalerie

Jablonec nastoupil do soutěžního duelu po dvoutýdenní pauze, minulý víkend se Spartou nehrál kvůli karanténě pražského soupeře. V základní sestavě tentokrát Severočechům chyběl kapitán Hübschman.

Hosté přesto začali aktivněji a už v šesté minutě se po rohovém kopu prosadil nejlepší týmový střelec Schranz. Jeho trefu však rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu. O čtyři minuty později se už ale Jablonečtí dočkali regulérní branky. Po dalším rohu skončila tečovaná střela Holíka na břevnu, míč se však odrazil k Pleštilovi a ten svým prvním gólem v ligové sezoně otevřel skóre.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zprava Dominik Pleštil z Jablonce a Jan Moravec z Brna.

Zvýšit vedení Severočechů mohl následně znovu Schranz, ale proti jeho dalšímu pokusu zasáhl skvěle brankář Floder. Brno se stejně jako v minulém utkání s Karvinou začalo osmělovat až po úvodní čtvrthodině, jenže proti pozorné obraně soupeře si nevytvářelo mnoho příležitostí. Nejblíže brance tak byl jen po překvapivém pokusu z pravé strany Přichystal, ale při svém 50. ligovém startu trefil břevno.

Domácí do druhé půle nachystali trojnásobné střídání a začali být nebezpečnější. Po hodině hry si na Moravcův centr naskočil Růsek, ale hlavičkoval jen do náruče Hrubého.

V 73. minutě se však prosadil znovu Jablonec. Po centru z levé strany se Zelený dostal před Flodera, ten jeho střelu ještě vyrazil, proti dorážce Schranze však už byl bezmocný. Slovenský útočník skóroval posedmé v ligovém ročníku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Jiří Floder (vpravo) a jeho karobatický zákrok.

Zbrojovka se v závěru pokusila ještě o snížení, ale po promarněných příležitostech Hladíka se dočkala až v první minutě nastavení zásluhou střídajícího Fily, který si připsal premiérovou branku v nejvyšší soutěži.

Moravané tak sice prolomili sérii čtyř domácích zápasů bez vstřeleného gólu, z posledních pěti zápasů na Srbské však získali jen bod a zůstávají nejhorším domácím týmem ligy.

23. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - FK Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 90.+1 Fila - 10. Pleštil, 73. Schranz. Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Pečenka - Dorušák (video). ŽK: Dreksa, Pachlopník - Kratochvíl. Bez diváků.
Brno: Floder - Šural (32. Hlavica), Dreksa, Pernica - Bariš (46. Fousek), Sedlák - Štepanovský (46. Reiter), Pachlopník (74. Hladík), Moravec - Růsek, Přichystal (46. Fila). Trenér: Dostálek.
Jablonec: V. Hrubý - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (71. Haitl), Považanec, Kratochvíl (88. Hübschman), Podaný (81. Smejkal) - Doležal, Schranz (88. R. Hrubý). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: