Hlavní obsah

Liberec sází na tandem, Griga bude pracovat se Škorpilem

Trenérský tandem na lavičce fotbalistů Liberce zůstane i po odchodu Josefa Csaplára. Nový kouč Stanislav Griga se bude o své pravomoci rovnocenně dělit s Ladislavem Škorpilem. "Bude to fungovat stejně jako s Csaplárem," poznamenal k příchodu nové krve za trenérské kormidlo sportovní šéf Severočechů František Mysliveček.

Článek

Ten také upřesnil další pohyb v realizačním týmu. Do Slavie odchází kromě trenéra Csaplára také další asistent Hřídel a kouč brankářů Veselý. Klub se proto bude snažit doplnit trenérský tým o asistenta. Nový trenér Griga si možná přivede někoho ze Slovenska. "Anebo to může být někdo z libereckých zdrojů," poznamenal Griga.

Někdejšímu útočníkovi, který před odchodem na sever Čech vedl Žilinu, Trenčín, bratislavský Slovan, Dubnicu i slovenskou jednadvacítku, liberecký model nijak nevadí. "Pan Škorpil má zkušenosti a velmi dobře zná český fotbal. Myslím, že je to ten pravý muž, který mě zasvětí do problematiky," byl si Griga, který dosud nikdy ve dvojici nepracoval, jist.

Přijde slovenský útočník

Jaký lze od týmu Liberce očekávat herní projev? Nabízí se snadná odpověď, vždyť dvaačtyřicetiletý trenér byl uznávaným útočníkem. "Jsem zastáncem vyváženého fotbalu ve všech řadách," prohlásil.

V Liberci se ovšem bude muset potýkat se střeleckou produktivitou týmu. "To je důsledek odchodů takových hráčů, jakými jsou Nezmar, Zbončák a hlavně Štajner. Ti zákonitě chybějí," věděl Griga, který chce střeleckou impotenci léčit útočníkem ze slovenské ligy. "Mám vytipovány dva, ale přijde jen jeden. V Liberci je totiž už cizinců dost," upozornil Griga.

Nemluvilo se jen o příchodech nových tváří, ale i o odchodech klíčových hráčů. Velmi pravděpodobně se zpod Ještědu vytratí Kinský, Holeňák, možná také Koloušek s Polákem. "Jestli odejdou, musíme to řešit a kádr doplnit. Pokud nechceme korigovat své cíle," řekl Griga. "Odchody by narušily zavedené automatismy. Ale s tím se musíme vypořádat my trenéři."

Reklama

Související témata: