Hlavní obsah

Sestup v kabině neřešíme, odmítá trudnomyslnost příbramský kouč Valachovič

Příbram

Další tvrdá rána pro poslední Příbram. Prohra 0:2 s Olomoucí ve 26. kole fotbalové Fortuna ligy prodloužila sérii zápasů bez vítězství na patnáct. Přesto osm kol před koncem soutěže u Litavky stále výraznější nebezpečí sestupu prý neřeší, jak tvrdil po utkání kouč Jozef Valachovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Jozef Valachovič během utkání s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Sestup je čím dál tím reálnější. „Rozhodně se o záchraně s hráči v kabině nebavím. Díváme se na nejbližší zápas a snažíme se na něj co nejlépe připravit. Teď se budeme zodpovědně připravovat na Zlín. Poslední 34. kolo je pořád daleko, uvidíme, kolik bodů se nám podaří ještě získat," zdůraznil Jozef Valachovič, kouč Příbrami. Fanoušci jsou ale jiného názoru. Příbram je pro ně jasným sestupujícím.

Domácí věřili, že Sigmu dokáží porazit. „Chtěli jsme nastartovat novou bodovou sérii. Jsme zklamaní, nepotvrdili jsme bod získaný před týdnem v Mladé Boleslavi. Přitom se Sigmou to byl až do inkasovaného gólu vyrovnaný zápas. Měli jsme dvě možnosti, ty jsme nevyužili, naopak po chybách jsme sami inkasovali," litoval kouč.

Špatná koncovka a zejména chyby v defenzívě Příbram přibíjejí čím dál pevněji ke dnu tabulky. „Fotbal je o chybách, ale k té před prvním gólem nás soupeř nedonutil. Udělali ji naši nejzkušenější hráči. Soupeř využil brejkovou situaci a k naší smůle jsme si gól dali sami... Co s tím můžeme dělat? V zápasech vždycky budou nějaké chyby, ale my se jich musíme maximálně vyvarovat. A na tom neustále pracujeme," uvedl.

„Rezervy máme i v ofenzívě, proti Olomouci jsme netrefili branku. Proto nedokážeme zápasy otáčet a vyhrávat, Musíme ale vyvážit ofenzívní i defenzívní činnost," zdůraznil Valachovič.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava