Hlavní obsah

Látal konečně Příbram porazil

Hanáci v duelu 26. kola fotbalové Fortuna ligy zase zabrali. Po prohře doma s Pardubicemi a remíze v dohrávce se Slováckem Sigma v Příbrami bodovala po vítězství 2:0 naplno. Přitom proti Středočechům se jí moc nedaří. Trenér Radoslav Látal zatím Příbram nikdy neporazil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal oslavuje vítězství 2:0 v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Zlomili příbramské prokletí. „Není to zrovna náš oblíbený soupeř, ale my jsme sem přijeli s tím, že chceme tentokrát bodovat naplno," pravil trenér Radoslav Látal přesvědčivě po výhře 2:0 na hrbolatém trávníku u říčky Litavky.

„Už v první půli jsme měli dvě šance, ty jsme nevyužili. Věděli jsme, že zápas bude o jednom gólu, jedné standardce, jedné chybě. Té jsme se snažili vyvarovat. Ve druhé půli jsme dali gól, přidali druhý a podle mne zaslouženě vyhráli," dodal spokojeně.

I když útočníci zrovna góly nedávají, je s nimi Látal spokojený. „Udrží míč, připraví zakončení druhým, což je pozitivní," konstatoval. Klíčový mužem je pro Sigmu záložník Pablo González, který přihrál na dva góly a se šesti brankami je nejlepším střelcem Hanáků. „Je pro nás velmi důležitý, táhne mužstvo, dává góly, připravuje přihrávky. Je to fotbalista, který umí ať gólem či finální přihrávkou rozhodnout zápas," pochválil Látal španělského halva.

Hubník není vážně zraněný

Kaňkou na sobotní výhře je zranění kapitána mužstva Romana Hubníka, který musel po jednom z ostrých střetů střídat už v prvním poločase. „Roman prodělal vyšetření v nemocnici. Měli jsme obavu z poranění ledviny nebo sleziny, což se na ultrazvuku naštěstí neprokázalo. Má jenom naražená žebra," oddechl si kouč, že nepřijde o klíčového stopera a duši mužstva.

Pojistku na tři body zařídil záložník David Houska. „V Příbrami je to vždycky těžké, navíc terén nebyl dobrý, míč poskakoval, což není pro náš technický fotbal ideální. Museli jsme proto hru zjednodušit," vysvětlil, s čím měla Sigma zpočátku problémy. Týkalo se to i jeho branky. „Rozhodoval jsem se, jestli napálit míč nártem ke vzdálenější tyči, ale míč skákal, tak jsem raději volil placírku k bližší tyči, což bylo dobré rozhodnutí. Tři body z Příbrami nám určitě zvednou před dalšími duely náladu," věřil olomoucký záložník.

Reklama