Hlavní obsah

Jarolímův úspěšný tah: týmu neřekl o výhře Brna! Chtěl jsem, aby měli kluci čistou hlavu, řekl kouč

Praha

Ve středu musela Mladá Boleslav na půdě Teplic strávit vyřazení z MOL Cupu, v neděli na Stínadlech prožívala v rámci ligového utkání úplně jiné pocity. Díky výhře 3:1 si Středočeši významně pomohli v boji o záchranu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jiří Klíma a Tomáš Ladra z Boleslavi se radují z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

„V poháru nám to nevyšlo, v lize jsme potřebovali nutně vyhrát. Měli jsme hodně šancí, dali tři góly, vyhráli jsme zaslouženě," pochvaloval si autor druhého gólu Jiří Klíma, který v pohárovém duelu chyběl. Stejně i jeho parťák v útoku Škoda. V neděli na ně kouč Karel Jarolím vsadil, odvděčili se mu každý brankou.

„Od útočníků se očekává, že budou nebezpeční. Jsem rád za oba, že se trefili. Jirka Klíma ve středu hrát nemohl, doháněl ještě kondici," uvedl Jarolím, který týmu před utkáním zamlčel odpolední výsledek z Českých Budějovic. Brno se totiž díky výhře dotáhlo před utkáním v Teplicích na Středočechy na jeden bod.

„Nechtěl jsem kluky stresovat, potřebovali mít čistou hlavu. Kdybych jim řekl, že se na nás Brno dotáhlo, nijak bych jim nepomohl. Spíš naopak. Prohrávali jsme, což jsme nechtěli připustit, chtěli jsme do přestávky udržet čisté konto. Dokázali jsme ale naštěstí brzy vyrovnat, což se ukázalo jako rozhodující. Druhá půle byla podle našich představ. Kluky musím pochválit za kompaktní výkon," uvedl Jarolím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím

Boleslav se díky vítězství dostala před Teplice, na šestnácté Brno má stále čtyřbodový polštář. „Nechceme se ale vůbec ohlížet, že týmy za námi ztratí nebo vyhrají. Chceme si záchranu uhrát sami. Situaci máme ve svých rukách, pokud budeme vyhrávat, bude to dobré. To Brno se musí dotahovat na nás," pronesl Klíma.

Reklama

Související témata: