Hlavní obsah

Facka před Spartou! Vstřelený gól? Hodně nám ublížil, líčí trenér Slovácka

Kdyby uspěli, posunuli by se fotbalisté Slovácka před Spartu na druhou příčku a před nedělním šlágrem právě na Letné si ještě víc posílili sebevědomí. Místo toho ale dostali v úterní ligové dohrávce štiplavou facku. Ve Vršovicích proti domácím Pardubicím ztratili náskok a padli 1:3.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík během zápasu s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

„Mrzí mě, že jsme tady prohráli, protože to pro nás mohly být plusové body. Mohli jsme zvýšit třeba náskok před Libercem a těmihle mužstvy," utrousil trenér Martin Svědík, jehož fotbalová armáda nerozmnožila svůj velmi tučný padesátibodový zisk a zůstala třetí.

Přitom utrpěla teprve druhý nezdar z posledních patnácti duelů. „Jede se dál, z těch minulých čtrnácti zápasů jsme měli jedinou porážku se Slavií, což navíc bylo po dobrém výkonu. Teď přišel takovej zápas, je třeba si udělat jeho analýzu a hodit to za hlavu. V neděli máme další těžké utkání na Spartě, na které se musíme co nejlíp připravit," burcuje.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Slovácka Vít Nemrava inkasuje gól v duelu s Pardubicemi.

Pro Slovácko začala bitva v Ďolíčku pohádkově. Kliment, který se vrátil po karetním trestu, nasměroval míč na bližší tyč. Jenže další míče už Letáček ze sítě nelovil. „Vstřelená branka nám paradoxně hodně ublížila. Začali jsme hrát úplně něco jiného, než jsme zvyklí. Pomalu jsme si přihrávali, hru jsme uspali, neběhali jsme a Pardubice zbytečně pustili do hry. Do té doby byly bázlivé, ustrašené, měli jsme je jednoznačně dorazit aktivnějším výkonem," prohlásil Svědík.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Jan Jeřábek a Dominik Kostka (vpředu) z Pardubic a Jan Kalabiška ze Slovácka.

K obratu zavelel parádním přímým kopem Brazilec Ewerton, jenž zakroutil balon z 25 metrů do sítě s pomocí pravé tyče. Hned vzápětí si srazil míč do vlastní sítě po Čelůstkově centru Hofmann a favorit rázem doháněl manko. „Dostali jsme gól z trestného kopu po faulu, no, nevím... Pan Orel měl dneska metr takovej divnej, ale dobrý, budiž. Pak jsme si dali vlastní, což bylo jenom vyústění našeho špatného výkonu po naší trefě. Teprve po ní jsme zase začali hrát," připomněl Svědík. Místo vyrovnání ovšem přišel třetí úder z kopačky Kostky a Slovácko už nenašlo sílu na odpověď.

„Druhý poločas existovalo pouze jedno mužstvo, začali jsme šlapat vodu, hráči byli všude pozdě, nevyhrávali jsme osobní souboje a ve středu pole byli slabší. Projevil se náš nahuštěný program, ale zavinili jsme si to sami prvním poločasem, kdy jsme vedli a přepustili iniciativu Pardubicím," zdůraznil Svědík.

Tým z Uherského Hradiště navzdory porážce nadále útočí na evropské poháry a nejlepší umístění klubu v historii samostatné české nejvyšší soutěže. Doposud obsadil dvakrát páté místo v sezonách 2003/2004 a 2007/2008, teď dokonce zápolí i o příčku znamenající start v předkole Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: