Hlavní obsah

Sbor rozhodců dal znovu za pravdu Spartě. Kolik má Hašek zaplatit?

Praha
Aktualizováno

Fotbalista Martin Hašek má zaplatit Spartě téměř 21 milionů korun plus úroky za neoprávněnou výpověď. Sbor rozhodců o tom rozhodl i v druhé instanci nekonečného sporu. Případ však ještě nekončí. Haškovi právní zástupci od začátku pře avizovali, že jsou rozhodnuti případ dovést až před mezinárodní arbitráž (CAS). A potvrzují, že odvolání již připravují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek ze Sparty při utkání na Letné s Mladou Boleslaví.

Článek

Ve středu v poledne dorazila na Letnou dlouho očekávaná zpráva. Případ ovšem ještě nekončí.

"Rozhodčí nález byl doručen klubu a jeho právnímu zástupci Bronislavu Šerákovi. Vedení klubu společně s právním zástupcem dokument důkladně prostuduje a zváží další postup. Spor mezi klubem a Martinem Haškem může případně pokračovat přezkumem u příslušného mezinárodního tribunálu," avizuje Sparta na svém webu.

Sbor rozhodců FAČR v lednu navrhl smírné vyřešení, což však hráčova strana odmítla. Proti verdiktu se obě strany mohou odvolat k CAS. Haškova advokátka Markéta Vochoska Haindlová s takovým scénářem od samotného začátku počítá. "Rozhodnutí pro nás není velkým překvapením. Víceméně se dalo očekávat, že druhá instance potvrdí názor té první. V tuto chvíli tedy už připravujeme odvolání směrem k CAS, kde věříme, že budou naše argumenty a právní názory podpořeny," potvrdila Vochoska Haindlová.

Momentálně platí, že Martin Hašek má uhradit Spartě škodu téměř 21 milionů korun plus úroky za neoprávněnou výpověď. Sbor rozhodců o tom rozhodl i v druhé instanci.

"Zásadní pro klubovou pozici v rámci sporu je opakované konstatování nezávislého sboru o neoprávněnosti výpovědi bývalého hráče. Takový právní výklad celé situace totiž Sparta od samotného počátku sporu prezentuje," poukazuje letenský klub.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek mladší během utkání Sparta - České Budějovice.

Rozhodčí senát nyní případ projednával v rozšířeném pětičlenném složení. Druhý nález se jen drobně liší od prvoinstančního rozhodnutí.

"Tribunál se přitom zabýval například i nárokem Martina Haška a jeho právní zástupkyně Markéty Vochoska Haindlové na zaplacení kompenzace v celkové výši 6 078 719 korun. Tento nárok však sparťanské protistraně nebyl přiznán," dodává Sparta.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články