Hlavní obsah

Neúprosné zrcadlo. Vrba zabředl ve Spartě do první vážnější situace

Jablonec nad Nisou

Teprve těžká série ukáže, jak na tom jsme, upozorňoval poté, co jeho tým před týdnem ve čtvrtfinále poháru rozstřílel Jablonec. A fotbalová Sparta ve zkoušce ohněm hoří. V neděli porážka 0:2 na Slavii, ve středu krach 0:1 v ligové odvetě v Jablonci, který se na úkor Letenských posunul na druhou příčku tabulky. „Mužstva okolo nás získávají body a Jablonec nás přeskočil. Není to dobré,“ kaboní se trenér Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba má starosti...

Článek

„Už nastavovali zrcadlo?" „Ještě neee..." „Tak já přijdu, až nastaví zrcadlo!"

Hláška z populární komedie Vesničko má středisková na Spartu posledních dnů dost dobře sedí. Nový kouč na její lavičce okusil první dvě porážky. A při pohledu do zrcadla duelů se Slavií a v Jablonci se o mužstvu dozvěděl mnohem víc než během předchozí série osmi soutěžních zápasů bez porážky.

„Zažívám ve Spartě první složitější situaci. Je mnohem složitější, než byla," neskrývá Pavel Vrba v rozhovoru pro klubovou televizi. Mimo jiné proto, že mužstvo v posledních třech venkovních utkáních nedalo gól. „Samozřejmě je to špatně a nemám na to co říct," trápí kouče. Navíc při vědomí, že středeční porážka je zasloužená.

„Jablonec pro vítězství udělal víc než my a v poslední minutě rozhodl o zápase. Je pravda, že měl také víc šancí," uznává Vrba.

Takové vystoupení si nedokáže vysvětlit. „Výkon byl špatný. Hřiště bylo složitější, než jsme zvyklí v jiných zápasech. Já se ale nechci vymlouvat na hřiště. Jablonec byl důraznější, přímočařejší, agresivnější, a proto zaslouženě vyhrál."

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Moberg Karlsson ze Sparty při ligovém utkání v Jablonci.

Nemyslí si, že by se na mužstvu projevilo nepovedené derby. „Jablonec prostě zvládl zápas lépe."

Reklama

Související témata: