Hlavní obsah

Začal součkovatět, sezona však pro něj končí! Sparta přichází o klíčovou oporu

Praha
Aktualizováno

Během parádní sezony dával spoustu gólů, začalo se psát, že vzhledem ke své roli na trávníku a produktivitě připomíná Tomáše Součka. Fotbalová Sparta teď o velkou oporu přichází, pro Ladislava Krejčího mladšího zřejmě kvůli zranění mimořádný ročník skončil. Přesně v den, kdy hráč slaví 22. narozeniny, letenský klub oznámil, že lékaři diagnostikovali záložníkovi zlomeninu v zánártní kůstce na noze. Krejčí bude chybět na hřišti pravděpodobně po celý zbytek aktuální sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí mladší slaví gól ve čtvrtfinálové partii MOL Cupu s Jabloncem

Článek

Narozeniny, jaké nevymyslíte... „LK37 slaví 22. narozeniny! Všechno nejlepší, Krejdo! A hodně radosti v rudém dresu!" hlásil dopoledne klubový Twitter.

„Lékaři Krejdovi diagnostikovali zlomeninu v zánártní kůstce na noze. Záložník bude chybět na hřišti pravděpodobně po celý zbytek aktuální sezony. Brzké uzdravení, Krejdo!" oznámil stejný účet jen o necelé čtyři hodiny později.

"Zlomenina zánártní kůstky je sparťanským medical týmem léčena konzervativně (tedy bez plánovaného operačního zákroku). Jedná se o důsledek zápasového střetu s protihráčem. Krejčí je v domácím léčení, nohu má zafixovanou a využívá berle, aby poraněnou nohu nezatěžoval," upřesňuje Sparta na svém webu.

Pro mužstvo, jehož soupisku znovu začala decimovat velká marodka, jde o další citelnou ránu.

Ladislav Krejčí mladší prožívá životní sezonu. Stal se nejlepším střelcem Lvíčat v kvalifikaci při postupu na EURO hráčů do 21 let a na březnovém šampionátu pak patřil mezi nejlepší hráče týmu. V prosinci obdržel po tvrdém faulu na Tomáše Solila v utkání s Pardubicemi červenou kartu a čtyřzápasový trest. V minulých týdnech podepsal ve Spartě novou smlouvu a v zápase s Teplicemi zaznamenal hattrick. S osmi vstřelenými góly v lize je jakožto defenzivní hráč druhým nejlepším střelcem Sparty v sezoně hned za útočníkem Julišem.

Univerzální voják rychle vyrostl

Krejčí se stal neocenitelným univerzální vojákem. Třeba v neděli, když se během prvního poločasu zranil reprezentační stoper Čelůstka. Právě Krejčí mladší se stáhl ze zálohy na jeho místo.

"Jak se Krejda stáhl dozadu na stopera, tak jsme tam dostali hráče, který tvořil. Nic proti Čelůstkovi. Hráči, kteří posty změnili, nám pomohli. Možná jsme tedy potom byli tvořivější, měli víc mezihry než na začátku utkání," poukázal trenér Pavel Vrba.

Otázkou je, jakou roli pro Krejčího chystá. Zda ho bere jako středního záložníka, nebo ho nakonec nechá hrát stopera... „Vzpomínám si na Davida Bystroně. Hrál v Baníku defenzivního záložníka, přišel do Plzně, hrál stopera a skvěle. Využil na stoperu kvalitu, kterou získal v mladém věku jako střední záložník," dává zkušený kouč dobrý příklad.

Krejčí měl nejspíš také šanci zabojovat o EURO dospělých. Experti se shodovali, že ze Lvíčat má do áčka nejblíž. Zranění mu však naději bere. A Sparta má velký problém, protože mladík už se vypracoval mezi její naprosto klíčové opory...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články