Hlavní obsah

Ostrava - Ml. Boleslav 2:1Fotbalisté Ostravy po obratu porazili Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Klíma 0 : 1
66. Azevedo (penalta) 1 : 1
75. Tetour 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy po obratu zdolali ve 28. ligovém kole Mladou Boleslav 2:1. Hosté vedli od 10. minuty díky Jiřímu Klímovi, ale Baník v rozmezí 66. až 74. minuty otočil skóre, o což se postarali Dyjan Carlos de Azevedo z penalty a Daniel Tetour. Slezané neprohráli v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a v neúplné tabulce se posunuli na sedmé místo. Středočeši nebodovali po čtyřech kolech a zůstali čtrnáctí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Carlos Dyjan De Azevedo z Ostravy dělá salto poté, co proměnil penaltu a vyrovnal tak stav utkání s Mladou Boleslaví na 1:1.

Článek

O vzruch a příležitosti nebyla na ostravském trávníku nouze. Hned ve čtvrté minutě pohrdl velkou šancí domácí Ndefe, který zblízka rozvlnil síť jen z vnější strany. První gól tak vstřelili hosté. Po rohovém kopu se balon dostal na hlavu Jiřího Klímy, který z malého vápna míč trknul přesně k tyči.

Mladá Boleslav pak byla v ofenzivě nebezpečnější. Domácí si na velkém vápně několikrát nepohlídali prostor na ose hřiště a měli štěstí, že po střelách Budínského a Ladry je podržel Laštůvka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Osravy se radují z prvního gólu. Uprostřed je autor gólu Carlos Dyjan De Azevedo z Ostravy.

Ostrava poté kontrovala dvěma šancemi po standardních situacích. Kaloč ale obrovskou šanci po propadlém centru prováhal a ani nezakončil a gólový zásah Stronatiho zhatil ofsajd spoluhráče. Před přestávkou ještě po nepovedeném odkopu gólmana Šedy uháněl ze strany na branku De Azevedo, ale jeho přihrávku na nekrytého Kuzmanoviče zastavil hostující bek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zákrok brankáře Jana Laštůvky z Ostravy v duelu s Mladou Boleslaví.

Také do druhé půle lépe vstoupil Baník a zásluhou Zajíce dokonce v 55. minutě dostal znovu míč do branky, jenže i tentokrát se mával ofsajd střelce. Baník se z mírné převahy dočkal branky až v 66. minutě. Takács ve vápně srazil pronikajícího Ndefeho a De Azevedo pokutový kop bezpečně proměnil. Brazilský záložník jako osmý hráč v probíhající ligové sezoně překonal hranici 10 branek.

Ostrava dostala novou krev do žil. Po kombinaci střídajících hráčů Buchta ideálně rozběhl pasem za obranu Tetoura, který v 74. minutě překonal Šedu. Hosty mohl hned z další akce dorazit Buchta, ale hostující gólman jeho ránu kryl. Mladá Boleslav se v posledních minutách snažila vyrovnat, ale její risk s otevřenější obranou mohl potrestat Kaloč, kterého vychytal Šeda.

Slezané doma v lize porazili Středočechy po pěti zápasech a poprvé od září 2014. Baník na vlastním stadionu v nejvyšší soutěži neprohrál pátý duel po sobě a v této sezoně tam získal 25 z celkových 41 bodů.

28. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:1)
Branky: 66. De Azevedo z pen., 74. Tetour - 10. Jiří Klíma. Rozhodčí: Orel - Hájek, Paták - Julínek (video). ŽK: Smetana (asistent trenéra) - Malínský, Takács, Dancák. Bez diváků.
Ostrava: Laštůvka - Sanneh, Svozil, Stronati, Fleišman - De Azevedo (87. Pokorný), Jánoš (87. Fillo), Kuzmanovič (56. Tetour), Kaloč, Ndefe (69. Buchta) - Zajíc (56. Šašinka). Trenér: Daněk.
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Jakub Klíma, Takács, Preisler - Dancák, Budínský (76. Matějovský) - Malínský, Ladra (76. Skalák), Zmrhal - Jiří Klíma (61. Drchal). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: