Hlavní obsah

Máte snad v naší kabině štěnici? Guľa po výhře v Teplicích vtipkoval

Praha

Až důrazná domluva trenéra Adriana Guľy o přestávce Plzeň probrala. Po přestávce vyběhla na Stínadla úplně jiná Viktoria. Nikoli mátožná, jako vyhlížela v prvním poločase. Naopak agresivní, hladová po vítězství. To jí nakonec přinesla šťastná rána stopera Kaši, jejíž směr nechtěně změnil Ljevakovič.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva hlavičkující Milan Havel z Plzně a Jan Knapík z Teplic.

Článek

„Jestli byla v kabině v půli bouřka? Máte v ní zřejmě štěnici," odpověděl Guľa v žertu na jeden z novinářských dotazů na pozápasové videokonferenci. „Někdy je třeba zachovat klid, vědět, co právě tohle mužstvo potřebuje. Nechávám otevřené, co se v kabině odehrálo. Někdy však impuls musí přijít zvenku, aby si kluci uvědomili, o co hrajeme," dodal slovenský kouč.

V první půli se jeho celek nedostal vůbec do hry, několikrát ho podržel skvělý brankář Staněk. „Do přestávky jsme se prali s terénem, respektive jsme nevěděli, jak si na hrbolatém hřišti počínat. Od začátku druhé půle to bylo z naší strany jiné kafe. Zjednodušili jsme hru, měli jsme víc náběhů, víc finálních přihrávek. Díky tomu jsme měli pět šancí. Byť vítězný gól po šanci nepadl, byl dílem štěstí," uvedl Guľa.

Viktoria protáhla sérii neporazitelnosti na devět zápasů, nadále drží naději na čtvrtou příčku, ze které se jde do předkol Evropské ligy. Tu zatím drží Slovácko, na které Plzeň ztrácí 5 bodů. Má však zápas k dobru, navíc Slovácko přivítá v sobotu v Doosan Aréně. „Výhry v Teplicích si moc ceníme. Pro nás se ale nic nemění. Víme, že musíme naplno bodovat stále, abychom se dostali na pohárové příčky," uvedl Guľa.

To Teplice mají opačné starosti, týká se jich boj o záchranu. Díky pádu Brna na Slovácku mají na šestnáctou Zbrojovku nadále 4bodový náskok. Ve středu ale nezahrály vůbec špatně, sahaly po bodu.

„Do utkání jsme vstoupili lépe než posledně v Olomouci. Úvod nám dodal sebevědomí, bohužel jsme z toho gólově nic nevytěžili. Po přestávce jsme dostali nešťastný gól, museli jsme potom otevřít obranu, Plzeň měla další šance. Řešení finální fáze bylo z naší strany špatné. Škoda, minimálně na bod jsme mohli dosáhnout. Zasloužili bychom si ho," podotkl teplický trenér Radim Kučera.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 1 : 1 73. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  1 : 2 Jablonec - Karviná 1 : 2 70. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  1 : 0 Pardubice - Zlín 1 : 0 71. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.