Hlavní obsah

Guľa ven! Fanoušci Plzně těžce nesli ztrátu s Příbramí. Musím to přijmout, podotkl slovenský kouč

Praha

Aby měl nervy ze železa. O kouče Plzně Adriana Guľu se možná pokoušel infarkt, když viděl, co jeho svěřenci předvedli v sobotním duelu 31. kola fotbalové ligy proti zachraňující se Příbrami. Děravá defenzíva, podprůměrný výkon brankáře Hrušky, který zaskakoval za zraněného Staňka. Viktoria sice třemi góly zápas otočila, ale v nastavení špatně postaveného Hrušku přehodil Zorvan a vyrovnal na 3:3. Západočeši tak utrpěli těžký direkt v boji o čtvrtou, pohárovou příčku. Na ní ztrácejí bod, Slovácko má navíc k dobru nedělní duel s Karvinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Adrian Guľa má o čem přemýšlet.

Článek
Fotogalerie

„Mísí se ve mně strašně moc emocí. Byli jsme neskutečně slabí v defenzívě, soupeř rychle vedl o dva góly. Pak jsme sice zápas otočili, ale co jsme udělali v nastavení, nepotřebuje komentář," nechápal Guľa, proč si tak zkušený tým nechal výhru utéct. Když dal střídající Ondrášek v 90. minutě branku na 3:2, počítal slovenský kouč se třemi body.

„Zkušené mužstvo si nemůže vybrat takovou chvíli, ztratit na konci vyhraný zápas. Tohle prostě musíte uhrát do vítězství," zlobil se Guľa, kterého zklamala především obrana. A brankář Hruška. Viktoria dopřála předposlední Příbrami velké množství šancí. Kdyby za stavu 2:2 proměnil Lubega sólový únik, mohlo to s Plzní dopadnout ještě hůř.

„Jsem pořádně zklamaný z výkonu stoperů, vlastně celé obranné formace. Nechali jsme Příbrami příliš prostoru, její hráč běžel i sám na naši bránu. A Hruška? To je na hlubší analýzu s trenérem brankářů. Inkasovat tři góly za čtyř střel je extrém, je třeba tohle otevřít. Velká škoda, chyby nás stojí body, které chybějí," uvedl Guľa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Aleš Hruška.

Plzeň se sice na jaře vzchopila, desetizápasovou sérii bez porážky ale ukončil debakl 1:5 na Slavii v minulém kole. Propadák s Příbramí už byl na některé fanoušky dost, Doosan Arenou se občas neslo Guľa ven!

„Stalo se, ale musím pokřik přijmout. Výsledek na Slavii nebyl dobrý, když doma prohráváte s Příbramí, není to, abychom si s fanoušky plácali. Ale jejich větší část byla pozitivní, neustále nás povzbuzovali," pronesl plzeňský trenér.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Příbramští fotbalisté se radují z gólu.

Jeho tým mohl stanout na čtvrté příčce, která jako poslední zaručuje účast v předkole Evropské ligy. Jenže po nečekaném klopýtnutí s Příbramí bude cesta za poháry hodně složitá. Cítí Guľa pořád důvěru klubového vedení?

„Neprohráli jsme spoustu zápasů, k horšímu se to otočilo na Slavii. Příbram jsme potřebovali porazit. Ano, přijímám za to odpovědnost. Ať sedí na lavičce Plzně kdokoli, je zásadní, aby zvládla útok na poháry," podotkl Guľa.

Reklama

Související témata: