Hlavní obsah

Omlouvám se, klopil hlavu Jugas, když kiksem zasadil ránu libereckým plánům na Evropu

Nepříjemný direkt při honu za místenkou v pohárové Evropě utržili fotbalisté Liberce. V sobotu prohráli na půdě Bohemians a nepotrestali tak zaváhání páté Plzně! Ve vyrovnané bitvě přitom rozhodl kiks zkušeného severočeského zadáka Jugase.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Hronek z Bohemians a Jhon Mosquera ze Slovanu Liberec.

Článek

„Chtěl jsem dát brankáři přiměřenou malou domů, aby to neměl těžké na odkop. Moje chyba rozhodla, klukům jsem se omluvil. Prohra na Bohemce jde za mnou," posteskl si devětadvacetiletý Jakub Jugas, když si přehrával situaci pět minut po pauze sobotního duelu.

Z hranice velkého vápna přiklepl balon směrem ke Knoblochovi, jenže nedal míči dostatečnou razanci, a tak se Pulkrab dostal do vyložené příležitosti. Hostující gólman útočníka domácích skosil, z nařízené penalty pak sám faulovaný vstřelil první gól utkání. „Šlo o rozhodující okamžik zápasu. Jugas dal tu malou domů příliš pomalou," pokrčil rameny Pavel Hoftych, trenér Liberce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Chaluš ze Slovanu Liberec během utkání na Bohemians.

Severočeši přitom doufali, že utnou sérii Klokanů, kteří do zápasu vstupovali povzbuzeni deseti duely bez prohry. „Věřili jsme, že rychlostí překonáme obranu domácích. Chtěli jsme jejich sérii ukončit, ale nedostali jsme šanci. Domácí potvrdili obrovskou kvalitu zejména v ofenzivě, kde mají tři skvělé útočníky. Než jsme se nadechli po prvním gólu, inkasovali jsme podruhé. A pak už to bylo složité," lamentoval Hoftych.

Liberec je tak aktuálně na šesté příčce a ztrácí dva body na pátou Plzeň. „Moc nás mrzí, že jsme nevyužili zaváhání Viktorie v zápase s Brnem. Ale naši soupeři v boji o Evropu před sebou mají těžké zápasy. Navíc dost možná bude stačit k účasti v předkole pátá příčka, tudíž se hlavně nesmíme vzdávat," přemítal liberecký brankář Milan Knobloch.

„Pochopitelně jsme věděli, že Plzeň remizovala s Příbramí. Prohra na půdě Bohemky je pro nás z hlediska bojů o Evropu komplikací, ale já věřím, že kartami v téhle hře ještě zamícháme," usmál se Hoftych.

Reklama

Související témata: