Hlavní obsah

Liberec je blízko dohodě s kapitánem klubu z bundesligy

Praha

Velkou posilu pro příští sezonu velmi pravděpodobně získá fotbalový Liberec. Severočeši lákají z německých Brém obránce Theodora Gebreselassieho. Čtyřiatřicetiletý zadák, jemuž ve Werderu po sezoně vyprší kontrakt, je comebacku pod Ještěd po devíti sezonách v bundeslize rovněž nakloněn.

Foto: Carmen Jaspersen, ČTK/AP

Zklamaný obránce Werderu Brémy Theodor Gebre Selassie.

Článek

„Theo je se mnou ve spojení. Naposledy jsme si telefonovali ve středu. Má rodinu v Liberci a dal najevo, že už se mu nechce cestovat," potvrdil Pavel Hoftych, trenér Liberce, že borec pyšnící se 269 zápasy v bundeslize plánuje skutečně návrat domů.

Gebreselassie, který v letošní sezoně vedl Werder ve dvaceti zápasech s kapitánskou páskou, hrál v Liberci od září 2008 do května 2012 a pomohl Slovanu v poslední sezoně k zisku mistrovského titulu. „Už jsme spolu řešili i posty, na nichž je schopný hrát," připustil Hoftych, že nejde o žádné úvodní oťukávání.

Foto: Cathrin Mueller, Reuters

Český fotbalista Werderu Brémy Theodor Gebreselassie v souboji o balon s hráčem Lipska během utkání Německého poháru.

„Já věřím, že se k nám v létě přidá, budeme spolu během příštích sezon pracovat a odvedeme pro Liberec skvělou práci," nepochyboval Hoftych, že se podaří návrat třiapadesátinásobného reprezentanta a účastníka mistrovství Evropy 2012 a 2016 dotáhnout do zdárného konce.

„Theo je výborný člověk. Fotbalově i charakterově," vyzdvihl možný přínos budoucí posily Hoftych a potvrdil, že už došlo i na řešení pracovního začlenění nyní ještě obránce Brém do struktury libereckého klubu ve vzdálenější budoucnosti. „Theo by rád ve Slovanu pokračoval i po kariéře," připustil Hoftych.

Reklama

Související témata: