Hlavní obsah

Letná je pro Baník zakletá. Na Spartě skončila jeho slibná série

Baník prohrál po šesti kolech a zůstal v ligové tabulce osmý. Není překvapivé, kde slibně rostoucí série ostravských fotbalistů skončila. V Praze na Letné, která je pro ně prokletá. Sparta v lize s Baníkem osmkrát po sobě neprohrála a od srpna 2014 ho na svém stadionu porazila v sedmém ligovém duelu v řadě. Ostravský tým tady navíc loni i letos nedobrovolně ukončil svou pouť domácím pohárem...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Ondřej Smetana v akci.

Článek

Stále stejná písnička. Pražané zdolali doma Baník již v březnu v osmifinále MOL Cupu výsledkem 1:0.

„Tentokrát Sparta byla kvalitnější než v poháru. Podala lepší výkon, byla silnější v kombinaci, držení míče a nám se tolik nedařilo ohrožovat je jako v minulém zápase. Nebyli jsme ale tak daleko od bodu. Soupeře jsme ve druhém poločase pustili do vedení po chybě. Když chceme s takovým soupeřem zápas zvládnout, nemůžeme ji udělat," hodnotí porážku 1:3 kouč Ondřej Smetana, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent.

Klíčový moment byl pro Baník opravdu fatální. Za nerozhodného stavu došlo v 79. minutě k nevídané srážce mezi stopery Stronatim a Pokorným. Dočkal díky ní mohl postupovat sám na branku a přelobovat vybíhajícího Laštůvku.

„Na ligové úrovni se každá taková chyba trestá," lituje Smetana.

„Sparta musela vyhrát, věděli jsme, že do prvního poločasu vloží veškeré úsilí, což se stalo. Vytvořila si nebezpečné situace, Lašty nás ale podržel ve hře a výsledek 1:0 byl pro nás hratelný. Tomu jsme přizpůsobili druhý poločas," poukazuje kouč, že naděje na úspěch byla.

„Prohráli jsme nakonec o dva góly, ale nemyslím, že bychom byli zase až tak daleko nějakému výsledku a úspěchu. Sparta ale potrestala naši chybu, gól pak utkání zlomil," straší Smetanu rozhodující moment.

Reklama

Související témata: