Hlavní obsah

Všichni už nás poslali do druhé ligy, v Liberci hráči ukázali charakter, těšilo Dostálka

Liberec

V Liberci vydolovali jen bod za remízu 1:1, Zbrojovka však potřebovala tři, aby posílila své šance na záchranu v nejvyšší soutěži. Kouči Zbrojovky Richardu Dostálkovi alespoň udělal radost přístup jeho hráčů. Brno U Nisy vyrovnalo ve třetí minutě nastaveného času.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Brna Martin Berkovec.

Článek

„Těší mě předvedený výkon mužstva. Všichni nás odepisují, všichni nás už poslali do druhé ligy. Hráči v Liberci ukázali, že mužstvo má kvalitu a charakter. Samozřejmě však přijímám, že takhle musí mužstvo pracovat po celou sezonu, nejen ve vybraných zápasech. To je důvod, proč jsme na sestupových místech," řekl Dostálek.

Brno teď musí v neděli fandit Českým Budějovicím v Teplicích. Pokud Severočeši vyhrají, odskočí Jihomoravanům dvě kola před koncem kvůli horším vzájemným zápasům již na nedostižných šest bodů a Zbrojovka získá druholigovou jistotu. „Ještě jsme ale nesestoupili," uchovává si naději Dostálek, jehož potěšili jeho hráči bojovností.

„Liberec je nadstandardní, co se kompaktnosti týmu, bojovnosti a nasazení týká. V tomhle jsme s nimi v domácím utkání jednoznačně prohráli," připomněl lednovou porážku 0:3. „Teď jsme se jim vyrovnali a myslím, že někteří hráči, co se týká bojovnosti a nasazení, předvedli lepší výkon než někteří domácí," poznamenal.

Brno teď musí spoléhat na kolaps Teplic v ligovém finiši. „Potřebovali jsme v Liberci udělat tři body, i ta remíza je pro nás málo. Nakonec máme alespoň bod, i když ten skoro nic neřeší," uznal gólman Martin Berkovec.

Svůj tým podržel několika skvělými zákroky, mimo jiné chytil za stavu 0:0 pokutový kop Mary. Nestačil jen na hlavičku Mosquery. V 93. minutě pak slavil Růskův vyrovnávací gól. „Dali jsme gól ze hry, byla by škoda se z něj neradovat. Potřebujeme každý, abychom se zvedli, zase tolik jich nedáváme. Myslím, že po tomhle kole to ještě nebude hotový a budeme bojovat až do toho posledního," doufá Berkovec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice