Hlavní obsah

Teplické nepřekvapuje zmrtvýchvstání Příbrami, teď se dotýkají záchrany. Spadl nám kámen ze srdce, říkají

Praha

Šestnáctá Příbram na ně vytvořila velký tlak, sobotní výhrou nad Jabloncem se na fotbalisty Teplic dotáhla na dva body. Severočeši ale odpověděli stejnou mincí, v nedělním duelu 32. kola první ligy porazili 2:0 České Budějovice a notně se přiblížili k záchraně. „Spadl mi kámen ze srdce. A nejen mně, úplně celému týmu," radoval se trenér Radim Kučera.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

O míč bojují (zleva) Ladislav Kodad z Teplic a Benjamin Čolič z Českých Buděovic.

Článek

Teplickou kabinu po dlouhých týdnech opět zalil vítězný pokřik. Byl o to emotivnější, neboť dvě kola před koncem mají Severočeši na Příbram pětibodový náskok. Vědí, že záchranu mají na dosah. Pokud vyhrají příště v Karviné, získají prvoligovou definitivu.

„Příbram poslední zápasy udělala vzestup, vstala z mrtvých. Jak nás dostala pod tlak v sobotu, my jsme jí zase dostali pod tlak výhrou nad Budějovicemi. Budeme chtít v Karviné naše dílo dokončit, nechceme to nechávat na poslední kolo s Příbramí. Každopádně je příjemné, že karty v ruce držíme my," uvedl Kučera.

Jeho mužstvo svazovala důležitost zápasu, v prvním poločase bylo pasivní, opatrné. Významně mu pomohl vedoucí gól Moulise zkraje druhé půle. Razítko na tři body pak dal v 74. minutě sváteční střelec Mareček.

„Pro nás je to strašně důležitá výhra. Pořád však není hotovo. Nenechávat všechno na závěrečný zápas s Příbramí by bylo šílený," prohlásil Moulis. „Jsem ale moc rád, že jsem pomohl k důležité výhře. Čekali jsme na ni strašně dlouho, už nás štvalo, že si nemůžeme zařvat vítězný pokřik. Konečně," culil se Mareček.

Také on věří, že prvoligovou definitivu si Severočeši zajistí v nadcházejícím kole v Karviné. „Příbram má závěry ligy zajímavé, nepřekvapuje mě, že porazila Jablonec. Věřím, že záchranu zvládneme v Karviné a Příbrami pak doma nedáme čuchnout," dodal Mareček.

Budějovice se na jaře výsledkově trápí, vyhrály jen dva zápasy. Měly však nahráno z podzimu, soutěž tedy, v uvozovkách, dohrávají. V prvním poločase byly lepším týmem, po přestávce ale odpadly.

„Hrajeme jen po šestnáctku soupeře. Fotbal se hraje na góly, my nejsme schopní se prosadit v poslední třetině hřiště. Nedáváme góly ze hry, naposledy se nám to povedlo s Baníkem. Jestli tohle nedokážeme zlepšit, nebudeme mít lepší výsledky," povzdechl si kouč Dynama David Horejš, který vzývá příchod gólového hráče.

„Střelce prostě musíme najít. Že jsme tam, kde jsme, přirovnávám k malému zázraku. Pokud je naším nejlepším střelcem obránce, není to dobře. V uplynulé sezoně jsme měli po třiceti kolech o šestnáct branek víc, to je spousta bodl navíc. Chybí nám prostě útočníci," doplnil Horejš.

Reklama