Hlavní obsah

Kdyby uměl kopat penalty, měl by ke koruně krále střelců blíž. Ale to Kuchta neumí, ví své slávistický kouč

Praha

Ke koruně krále střelců mohl mít zase blíž. Mohl, ale to by musel v nedělním ligovém duelu s Karvinou proměnit penaltu, která se Slavii hned v úvodu nabídla. Momentálně nejlepší střelec nejvyšší domácí fotbalové soutěže Jan Kuchta však při její exekuci selhal. Nikoli poprvé, stalo se mu to v lize už počtvrté. A dokonce pěkně v řadě... „Říkám mu, aby na penalty nechodil, když je neumí kopat,“ ví o Kuchtových excesech při pokutových kopech i trenér Trpišovský své.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský, Jan Kuchta a Abdallah Sima během utkání.

Článek
Fotogalerie

Ve Slavii vyhořel Kuchta při penaltě podruhé, i když v zájmu objektivity je nutno dodat, že po neúspěšné exekuci té první balon do sítě alespoň dorazil. Na předchozích štacích v Bohemians a Slovácku se mu to nepovedlo. V neděli proti karvinskému Neumanovi rovněž ne.

„On na penaltu určený nebyl a ani se k ní nehrnul, protože ji kopat nechtěl," bral kouč mistrovské Slavie svého svěřence v ochranu.

„To tým ho k pokutovým kopům tlačí, protože chce, aby se stal králem střelců. A že jako útočník by měl i pokutové kopy proměňovat. Proto naše dohodě zněla, že na penaltu půjde jen v případě, když se na ni bude cítit," vysvětloval Trpišovský, proč Kuchta naléhání spoluhráčů podlehl.

I rumunský legionář Stanciu, který je obvyklým exekutorem pokutovým kopů, neboť se počíná neomylně, do Kuchty v nedělním večeru hučel, aby se penalty ujal. A to má i on korunu krále střelců na dohled, neboť v tabulce ligových kanonýrů je jen dvě trefy za ním.

Kuchta poslechl a selhal, takže koruně krále střelců se nepřiblížil. K čtrtnácti gólům další nepřidal, takže dostihy ze střeleckou korunou budou v posledních dvou ligových kolech ještě zajímavé.

Pořadí nejlepších střelců
14Jan KuchtaSlavia
13Ivan SchranzJablonec
12Martin DoležalJablonec
Jean-David BeauguelPlzeň
Nicolae StanciuSlavia
11Lukáš JulišSparta
Adam HložekSparta
Abdallah SimaSlavia

Reklama

Související témata: