Hlavní obsah

Pardubice - Jablonec 0:1Doležal zase pálil do černého a rozhodl. Koruna krále střelců mu ale unikla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Doležal 0 : 1
Záznam online reportáže

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Jablonečtí fotbalisté završili úspěšnou ligovou sezonu výhrou nad domácími Pardubicemi. Triumf 1:0 jim v Ďolíčku zařídil kanonýr Martin Doležal, který se radoval ze 14. trefy v letošním ročníku, což mu ale na korunu krále střelců nakonec nestačilo. Pardubičtí před zraky 555 diváků tentokrát neskórovali, přesto premiérovou sezonu mezi elitou mohou hodnotit kladně. Končí ji na sedmém místě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký útočník Martin Doležal.

Článek

Jablonečtí si v úvodu vytvořili několik slibných příležitostí. Nejprve si Pleštil zaběhl za Tomla, který o protihráči nevěděl. Záložník Severočechů si před vybíhajícím brankářem Letáčkem špičkou kopačky posunul míč, ale k zakončení se nedostal. Gól nepadl ani po následné standardní situaci, kdy Doležal hlavou prodloužil na Zeleného, jenž v dobré pozici nepropálil pardubického gólmana.

Pardubičtí bez opory Hlavatého vážněji zahrozili až ve 23. minutě, kdy Solil u brankové čáry vybojoval balon, poslal ho do šestnáctky, Tischler přiťukl Čelůstkovi, který ale svoji slabší pravačkou netrefil míč ideálně a Hrubý si s jeho střelou k pravé tyči poradil.

Když v závěru poločasu mířil vysoko nad z úhlu i Pleštil, odešly oba týmy do kabin s nerozhodným skóre.

Po pauze se domácí trenéři snažili oživit hru. Na trávník vyběhli Ewerton i devítigólový střelec Huf a Východočeši byli nebezpeční. Střílený centr Čelůstky vyrážel Hrubý, Huf pálil za šestnáctkou levačkou, míč ovšem nabral opačnou faleš a skončil kousek vedle pravé tyče.

Pardubičtí šance neproměnili a pykali. Po rychlé akci adresoval Pleštil lahůdkový balon před odkrytou bránu Doležalovi a jablonecký šutér levačkou zblízka bezpečně rozvlnil síť. Jedenatřicetiletý útočník byl záhy blízko, aby se 15. trefou dotáhl na nejlepší ligové střelce Kuchtu s Hložkem. Po Kratochvílově přihrávce se dostal k balonu, jenže v tísni tentokrát neuspěl a Letáček míč lapil.

Zápas nabíral na obrátkách. Ewerton na druhé straně našel v šestnáctce volného Slámu, jenž levačkou pálil vedle pravé tyče! Domácí byli v závěru v tlaku, jenže na vyrovnávací zásah nedosáhl ani stoper Toml.

Fotbalová liga - 34. kolo (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - FK Jablonec 0:1 (0:0)
Branka: 56. Doležal. Rozhodčí: Orel - Blažej, Ratajová. Bez ŽK. Diváci: 555 (omezený počet).
Pardubice: Letáček - Cadu, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Kostka (62. Sláma), Tischler (85. Šimek), Solil, Pfeifer (46. Ewerton) - Černý (46. Huf). Trenér: Novotný.
Jablonec: V. Hrubý - Štěpánek, Martinec, Zelený, Krob - Hübschman - Pleštil (72. Smejkal), Kubista (85. Haitl), Kratochvíl, Pilař (85. Podaný) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: