Hlavní obsah

Po dvou letech je její! Sparta z Itálie vykoupila Hancka

Aktualizováno

Letenská story se šťastným koncem. Fotbalová Sparta získala z Fiorentiny obránce Dávida Hancka, jenž na Letné od roku 2019 hostoval. Za přestup slovenského reprezentanta Pražané údajně zaplatili 2,5 milionu eur (asi 64 milionů korun). Hancko je čtvrtou největší investicí Sparty, dražší zatím byli jen Stanciu (96 milionů korun), Ben Chaim (76) a Václav Kadlec (73). Přestupními prioritami zůstávají ještě reprezentační útočník Michael Krmenčík a pravý obránce Martin Koscelník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty oslavuje vítězný gól z penalty během utkání osmifinále MOL Cupu.

Článek

Rychle se stal na Letné klíčovým mužem. Našel si v Praze lásku, tenistku Kristýnu Plíškovou. Do Itálie už se mu zpátky nechtělo, ale jeho i Spartu strašil velký problém.

Dávid Hancko byl jen půjčený, takže dva roky aspoň hostoval. A zdálo se, že jeho angažování bude nad možnosti pražského klubu. Odkoupení z Itálie se jeví jako malý zázrak.

"Dávid Hancko bude i nadále působit v rudém dresu, od nové sezony už ale jako kmenový hráč Sparty! Klub totiž slovenského obránce po dvou sezonách, kdy na Letné hostoval, získal z italské Fiorentiny na přestup. Dávid má nyní se Spartou smlouvu platnou do roku 2024," hlásí Letenští vítězoslavně na svém webu.

Slovenský obránce na Letnou přišel na začátku srpna 2019 na roční hostování. Ve své první sezoně v klubu se stal jednou z klíčových postav mužstva, v období po první covidové vlně táhl Spartu svými výkony v defenzivě i svou aktivitou v útoku a výrazně přispěl k zisku MOL Cupu.

Před sezonou 2020/21 fanoušci doufali, že Hancko ve Spartě zůstane, na sociálních sítích vyzývali klub, aby mladého obránce udržel. To se povedlo, Sparta se s Fiorentinou dohodla na dalším ročním hostování a navíc se do smlouvy s italským klubem zanesla i opce na trvalý přestup.

"Právě tuto klauzuli Sparta teď po skončení sezony aktivovala a je tedy jasno - Dávid Hancko se stává kmenovým hráčem ACS!" hlásí klub š´tastné dokončení náročné transakce.

Třiadvacetiletý Hancko za Spartu odehrál 53 utkání a vstřelil deset gólů, z toho sedm v lize. Aktuálně se připravuje se slovenskou reprezentací, v níž má 14 startů, na mistrovství Evropy.

Sparta už tento týden přivedla záložníka Jakuba Peška z Liberce a dánského krajního obránce Caspera Höjera z Aarhusu. Minulou neděli také oznámila prodloužení smlouvy do roku 2024 s osmnáctiletým ofenzivním talentem Adamem Hložkem.

Reklama

Související témata: