Hlavní obsah

Prodloužil ve Spartě, vydává se do Liberce. Útočník Novotný je posilou Slovanu

Aktualizováno

Avizovaná transakce. Fotbalový útočník Ondřej Novotný podepsal tříletou smlouvu se Spartou. Následující dvě sezony bude sbírat prvoligové zkušenosti ve Slovanu Liberec. Po dohodě obou klubů bude možný i dřívější návrat na Letnou. Letenští nedávno od Nisy přivedli reprezentanta Jakuba Peška a ještě mají eminentní zájem o slovenského obránce Martina Koscelníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Novotný ze Sparty Praha během utkání s Opavou.

Článek

Důrazný útočník nakoukl do ligy v rudém dresu, v Liberci by měl dostávat větší prostor.

„Sparta je moje srdcovka a moc si vážím , že jsem dostal důvěru na další tři roky," líčí na klubovém webu Ondřej Novotný, který byl v jarní části uplynulé sezony pevným členem kádru A-týmu. „Byla to pro mě další dobrá zkušenost. Posunul jsem se z béčka do áčka a určitě mě to připravilo na následující sezonu, která mě čeká v Liberci."

Třiadvacetiletý útočník debutoval v nejvyšší soutěži letos v únoru v utkání Sparty se Zlínem. Na trávník přišel v 85. minutě a už o pár vteřin později rozvlnil síť. Radost z premiérové trefy v lize i v rudém dresu mu ale vzalo ofsajdové postavení.

V minulosti nastupoval i za druholigovou Vlašim a v nejvyšší slovenské soutěži za Ružomberok. "Ligu a dospělý fotbal jsem si oťukal na Spartě, takže do Slovanu přicházím odhodlaný, abych hrál dobře a týmu pomohl. Cílem jsou góly, jako útočník jiný mít nemůžu. Kdyby se povedlo pohárové umístění, bylo by skvělé. Za další dva roky chci být zpátky v áčku Sparty a pravidelně nastupovat v základní sestavě," přeje si Novotný.

V dubnu se Slovan střetl se Spartou B v přípravném utkání, kde se ukázal v dobrém světle. Utkání také mohlo být důvodem, proč si ho trenéři vybrali.

"Je pravda, že utkání mi docela vyšlo. Dal jsem dva góly a herně to bylo taky fajn. Nevím, jak často mě předtím viděl pan Hoftych, takže jestli mě měl na očích třeba poprvé, mohlo to určitě nějakým způsobem pomoct," culí se Novotný.

Trenér Pavel Hoftych si jeho příchod každopádně pochvaluje. "Ondra je typ důrazného útočníka, který je pracovitý, nevypustí žádný souboj a pracuje pro tým. Věděli a uvažovali jsme o něm už dříve, ale pak nás zaujal i v přípravném zápase na jaře, v němž nám vstřelil dvě branky. U nás v Liberci může fotbalově růst a mohou z toho profitovat obě strany," avizuje Hoftych.

Reklama

Související témata: