Hlavní obsah

Plzeň ho nechtěla, Slavia po něm skočila! Sešívaní mají další posilu

Praha
Aktualizováno

Zajímavý příběh. Viktoria se ho zřekla, angažmá našel v kádru mistrovskéhoé týmu. Po Ivanu Schranzovi a Srdjanu Plavšičovi míří do fotbalvoé Slavie třetí ofenzivní posila - 25letý záložník Ubong Moses Ekpai. Nigerijský hráč podepsal v Edenu smlouvu na tři roky. Přichází jako volný hráč, naposledy patřil Plzni. Útočník Mick van Buren pak prodloužil se Slavií smlouvu do roku 2023.

Trenér Trpišovský je jako můj táta, říká nová posila Slavie Ubong Ekpai Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Zajímavý příchod. Nigerijský ofenzivní záložník podepsal ve Slavii smlouvu na tři roky. „Věříme, ze Ubong vhodně doplní náš kádr a naváže na velmi povedenou spolupráci s našimi trenéry," představuje na klubovém webu posilu sportovní ředitel Jiří Bílek.

Na novou výzvy se těší i Ubong Ekpai. „Slavia vyhrála ligu, takže očekávám, že je před námi těžká sezona. Budeme muset hodně bojovat, abychom opět dosáhli všeho, co chceme. Mým snem je se Slavií obhájit titul, pohár, vyhrát zde všechny trofeje! Těším se na spolupráci s realizačním týmem. Trenér Trpišovský je jako můj otec, hrál jsem pod ním už v Liberci, zná mě dobře a oba víme, co od toho druhého čekat," říká nová akvizice červenobílých.

Ubong Ekpai v Nigérii nastupoval za kluby Kano Pillars FC a Akwa United FC. V červnu 2016 přestoupil do Maccabi Haifa, když mu bylo 20 let. Velký počet zahraničních hráčů na soupisce tradičního izraelského klubu ale znamenal brzké stěhování.

Ekpai zamířil do České republiky, na testy ho pozval Slovan Liberec. Zkouška na soustředění v Rakousku dopadla i díky vítěznému gólu v přátelském utkání proti druholigovému BW Linz dobře. Na trenérský tým Jindřicha Trpišovského, který tehdy U Nisy působil, udělal 178 centimetrů vysoký křídelník dojem, podepsal smlouvu na roční hostování s opcí.

„S každým týdnem jsou na něm vidět obrovské pokroky, je velice učenlivý. Je to hráč s velkou budoucností," pronesl tehdy na jeho adresu Jindřich Trpišovský.

Nigerijský záložník pak z Liberce zamířil do Zlína, kde v dalším ligovém ročníku sedmkrát skóroval. Poté si ho vyhlédla Plzeň, kde se ale neprosadil. Od předloňského podzimu hostoval v Českých Budějovicích. V české lize dosud odehrál 71 utkání a vstřelil 12 branek.

Mick van Buren získal se Slavií čtyři mistrovské tituly a jeho působení v Edenu bude pokračovat. Holandský útočník s klubem podepsal novou smlouvu do června 2023.

Ve Slavii působí už pět let. „Strávil jsem tady vlastně čtyři roky, protože jsem byl dvakrát na hostování. Bylo to nahoru, dolů, což je v kariéře celkem normální. Byl jsem zraněný, šel jsem na hostování. Pokaždé jsem ale dokázal, že umím hrát pro tým, v čemž budu pokračovat. Teď se cítím celkem dobře, vím, na čem musím pracovat, a jsem šťastný, že mi klub a trenéři věří. Je mi ctí hrát pro tenhle tým," ujišťuje Van Buren.

Reklama

Související témata: