Hlavní obsah

Sparta - Líšeň 1:0Strach o kanonýra. Letenští mají prvního zraněného

Praha
Aktualizováno

Letní přípravu Letenští zahájili s prázdnou marodkou, před nedělním odjezdem na soustředění do Rakouska již ovšem mají prvního zraněného. Fotbalová Sparta během přípravného duelu s druholigovou Líšní (1:0) přišla o Lukáše Juliše. Útočník po faulu soupeře musel s dopomocí opustit hřiště již po dvaceti minutách. Bolí ho kotník, více ukáže až vyšetření. O jediný gól utkání se šest minut před koncem postaral Václav Drchal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Lukáš Juliš (uprostřed), Tomáš Wiesner a lékař Milan Čermák během přípravného utkání Sparta Praha - SK Líšeň.

Článek
Fotogalerie

Většinu jara promarodil, přesto si za minulou ligovou sezonu připsal 12 gólů. Potřebuje být hlavně zdravý, po ostrém zákroku soupeře teď ovšem musí Lukáš Juliš počkat na lékařskou zprávu, jak to s jeho kotníkem vypadá.

"První rentgen neukázal žádnou zlomeninu, teď půjde na rezonanci, tak uvidíme, jak je to s vazy. Doufejme, že to nebude nic vážného. Snad s námi odjede na soustředění a léčba nebude trvat dlouho," říká trenér Pavel Vrba pro klubovou televizi na Julišovu adresu.

Sparta v minulých duelech pořádala na Strahově kanonádu, třetiligovou Hostouň porazila 8:1 a druholigovou pražskou Duklu 7:0. Proti Líšni sice měla převahu, praktické celé utkání se ovšem nemohla prosadit.

Přípravný zápas, který se opět hrál na 4x30 minut, rozhodl až ve 114. minutě útočník Václav Drchal. Letenské nyní čeká soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu, kde mají v plánu několik přípravných duelů s dosud neurčenými soupeři.

"Viděli jsme utkání, kdy po čtrnácti dnech hrajete poslední zápas před soustředěním a je to znát. Vyhráli jsme 1:0, ale samozřejmě že máme za sebou čtrnáctidenní období, které bylo hodně náročné. Chyběla nám lehkost a přesnost ve finální fázi. Jsem trošku nespokojený, že jsme se neprosazovali víc. Soupeř hrál dobře organizovaně, měli jsme to těžké. Ale přesto bychom při naší kvalitě měli vyhrát větším rozdílem," hodnotí Vrba.

Přípravné fotbalové utkání na Strahově (hráno 4x30 minut):
Sparta Praha - Líšeň 1:0 (0:0, 0:0, 0:0)
Branka: 114. Drchal.
Sparta - I. a II. čtvrtina: Nita - Vindheim, Panák, Štetina, Polidar - Wiesner, Pavelka, Dočkal, Karabec, Minčev - Juliš (22. Pulkrab).
III. a IV. čtvrtina: Holec - Gabriel, Vitík, Ladislav Krejčí II, Hanousek - Trávník, Souček, Dočkal, Ladislav Krejčí I, Drchal - Pulkrab. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: