Hlavní obsah

Bývalý kapitán reprezentace se vrací domů! Suchý posílil Mladou Boleslav

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Získali velkou posilu. Necelý měsíc před startem nového ligového ročníku se vedení fotbalistů Mladé Boleslavi dohodlo s třiatřicetiletým obráncem Markem Suchým na dvouleté spolupráci. Bývalý reprezentant a kapitán náodního týmu se upsal středočeskému klubu do 30. června 2023. Suchý se již s mužstvem připravoval, k týmu trenéra Karla Jarolíma se připojil také další exslávista a reprezentant Milan Škoda.

Foto: fkmb.cz

Marek Suchý už patří Mladé Boleslavi.

Článek

Česká liga registruje velký návrat. Mladoboleslavská defenzíva získala herně i charakterově vyzrálou osobnost s mnoha zkušenostmi z domácího i zahraničního fotbalu.

„Jsem rád kvůli sobě i rodině, že se vracím do české ligy po dlouhých fotbalových letech v zahraničí a budu se snažit naplnit očekávání Mladé Boleslavi. Věřím, že spolupráce s trenérem Jarolímem bude fungovat. Pro příští ligový ročník budeme mít tým opravdu silný a už nyní je vidět, že se skládá dobrá parta," avizuje Marek Suchý na klubovém webu ambice osobní i týmové.

Marek Suchý se po zranění vrací do reprezentaceVideo: Sport.cz

„Jsem velmi rád za další velkou osobnost v Mladé Boleslavi. Marek Suchý je zárukou velkého profesionála, který se vrací do české ligy po velmi úspěšných zahraničních angažmá. Jsem si jistý, že výraznou měrou pomůže týmu na hřišti i v kabině," pochvaluje si prezident klubu Josef Dufek.

„Marek se společně s rodinou chtěl po více než deseti letech v zahraničí vrátit do Česka a jsem velmi rád, že jsme mu přání pomohli naplnit," avizuje Viktor Kolář z agentury Sport Invest, jež hráče zastupuje.

„Přichází v pozici zkušeného hráče, který vedle fotbalových kvalit nabízí také vysokou morálku a vůdcovské schopnosti. Je prověřen starty v kvalitních ligových soutěžích, evropských pohárech i reprezentačních akcích, zároveň má však obrovskou chuť do fotbalu a motivaci stát se opět základním kamenem týmu. V Mladé Boleslavi se opět potká s trenérem Karlem Jarolímem, což hrálo v jeho rozhodování důležitou roli. Navíc Mladá Boleslav po poslední sezoně přebudovává kádr, který bude mít jednoznačně ambici vrátit klub do české špičky," dodává Kolář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Suchý během tréninku fotbalové reprezentace před zápasem s Brazilií.

Suchý se vrací do české ligy po necelých 12 letech. Po podzimu sezony 2009/10 odešel ze Slavie Praha do Spartaku Moskva, poté působil v Basileji a od předloňského léta v bundesligovém Augsburgu.

V Mladé Boleslavi obnoví Suchý spolupráci s trenérem Karlem Jarolímem, pod nímž získal dva ligové tituly ve Slavii a společně působili i v reprezentaci. Zkušený stoper v ní nastoupil v A-týmu ke 44 zápasům, v nichž jednou skóroval. Naposledy za český celek hrál předloni v září. V domácí lize má na kontě 109 utkání a jeden gól.

Reklama

Související témata: