Hlavní obsah

Liberec odjel do Rakouska i s Koscelníkem. Jeho odchod aktuálně neřešíme, zní z klubu

Liberec

Fotbalisté Liberce odjeli na soustředění do Rakouska i se slovenským reprezentantem Martinem Koscelníkem, doma pod Ještědem však nechali Kamsa Maru. Slovan vzal na herní soustředění do hornorakouského města Bad Hall celkem dvacet pět hráčů včetně tří gólmanů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Koscelník z Liberce a Eldar Čivič ze Sparty.

Článek

K modrobílým se před odjezdem připojil i obránce Martin Koscelník. O slovenského reprezentanta usilovala pražská Sparta, jednání mezi oběma kluby však v dohodu prozatím nevyústila. „Martina jsme po krátkém odpočinku po evropském šampionátu rádi přivítali zpátky u nás. Je s námi v Rakousku a jeho odchod do jiného klubu aktuálně neřešíme," osvětlil sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal.

26letý pravý bek nastoupil ve slovenském dresu na EURO do dvou zápasů. Při výhře nad Polskem střídal na posledních jedenáct minut, proti Švédsku odehrál celé utkání. Koscelníkovi vyprší smlouva s Libercem v červnu 2023.

U Nisy však zůstal záložník Kamso Mara, o jehož odchodu ze Slovanu se spekuluje již delší dobu. „Kamso Mara po sezoně ještě plnil reprezentační povinnosti. Teprve dnes večer přicestuje po dovolené do Liberce a zatím se bude připravovat zde s kondičním trenérem. Kdy se připojí k týmu zatím není jasné," uvedl severočeský klub. Marovo číslo v klubu, 23, připadlo největší letní posile Theodoru Gebre Selassiemu. „Odchod Mary je v neustálém řešení," poznamenal kouč Liberce Pavel Hoftych.

Navrátilec z Brém nechyběl mezi 25 hráči, se kterými bude Hoftych v Rakousku počítat. Do Bad Hallu odjeli i noví hráči Justen Kranthove, Ondřej Novotný, Karol Mészáros, Filip Havelka, navrátilec z hostování ve Varnsdorfu Ondřej Lehoczki a mladíci z béčka Tomáš Polyák a Marek Bína.

„Oba jsou šikovní. Polyák se trochu trápil se zraněním v závěru sezony, ale má předpoklady. Jde o slušného běžce včetně práce s míčem. Bína v béčku hrává pravého beka, ale v lize na to nebude mít parametry, protože je nižšího vzrůstu. Vidíme ho na krajního záložníka, dal dokonce dvě branky," řekl Hoftych, jenž má v přípravě k dispozici i Jana Matouška, o jehož hostování Severočeši stále se Slavií jednají.

Foto: FAČR

Jan Matoušek na tréninku české fotbalové reprezentace do 21 let.

Podle informací Sport.cz by klub rád přivítal ze Slavie i Júsufa Hilála, který za modrobílé hrál vloni na podzim a pomohl mu do základní skupiny Evropské ligy. „Cítíme, že tým ještě dva tři kvalitní hráče do křídelního prostoru i útoku potřebuje," přiznal Hoftych před odjezdem na herní soustředění.

Liberec se bude v Rakousku připravovat do příštího pátku. Během deseti dnů sehraje tři přípravná utkání s nováčkem rakouské ligy, ruským Achmatem Groznyj a Regensburgem ze druhé německé bundesligy. Ligu Severočeši odstartují v neděli 25. července doma se Slováckem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články