Hlavní obsah

Nováček je nažhavený, v lize chce hrát důstojnou roli. Týmu věřím, říká sportovní ředitel Hradce

Hradec Králové

Natěšení v Hradci Králové roste. Už za čtyři dny vyběhnou Votroci po čtyřech letech opět k duelu první ligy, v níž chtějí hrát důstojnou roli. Navzdory hendikepu v podobě domácích zápasů kvůli nevyhovujícímu Všesportovnímu stadionu v Malšovicích budou dojíždět do Mladé Boleslavi.

Foto: David Taneček, ČTK

Miroslav Koubek, trenér Hradce Králové.

Článek

„Abychom se pasovali do role nějakého outsidera, takhle se vůbec necítíme," prohlásil na úterní tiskové konferenci trenér Miroslav Koubek.

Východočeši profičeli druhou nejvyšší soutěží a jejich kádr nedoznal radikálních změn. „Nechtěli jsme panikařit a od základu přebudovávat tým, který jsme tady tři roky tvořili. Ti, co si postup vybojovali, si zaslouží ligu hrát. Hráči mají srdce, charakter, touhu. Týmu věřím, jeho sílu ale ukáže až sezona," řekl sportovní ředitel klubu Jiří Sabou.

Foto: FC Hradec Králové

Útočník Hradce Králové Pavel Dvořák (vlevo) během utkání proti Bohemians.

Votroci přesto uvítali několik nových tváří. Konkurenci v mužstvu zvýšili brankáři Fendrich, obránci Jakub Klíma s Harazimem, nově záložník Rezek a útočník Kubala, kteří přišli na hostování s opcí na přestup ze Slovácka. „Jsem spokojený. Hráče, které jsme chtěli, přišli. Určitě budou přínosem, mají za sebou ligové zkušenosti. Kádr zkvalitnili," říká Sabou. Všechny nové tváře přitom tlačí na základní sestavu. „Je vidět, že tihle kluci hráli ligu a těžké zápasy. Jsou adaptovaní na vyšší intenzitu," dodal.

Dobrou zprávou pro nováčka je, že skoro všichni hráči jsou před úvodní bitvou proti Bohemians fit. Zdravotní potíže trápí pouze brankáře Reichla. „Prognózy jsou u něj dobré, do měsíce by mohl začít s pozvolným tréninkem," oddechl si Sabou. Mezi tyče se tedy v úvodu sezony postaví buď Fendrich, nebo Vízek. „O brankářské jedničce zatím ještě jasno nemáme. Rozhodneme se v brzké době," dodal Koubek.

Reklama

Související témata: