Hlavní obsah

Olomouc nás připravila na zápas podzimu, chystá se Vrba se Spartou na Rapid

Praha

Zatímco jejich středeční soupeř v úvodním kole rakouské ligy doma podlehl Hartbergu 0:2, fotbalisté pražské Sparty před odvetou 2. předkola Ligy mistrů s Rapidem Vídeň v domácí soutěži uspěli. Výhra 3:2 nad Olomoucí se ovšem rodila hodně dramaticky. „Hodně poučné utkání. Olomouc nám ukázala věci, které potřebujeme zlepšit a které ve středu nemůžeme udělat, pokud chceme uspět,“ má jasno trenér Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Pavel Vrba povzbuzuje tým.

Článek
Fotogalerie

Navázali jste na minulou sezonu. Nebyl přesto duel s Olomoucí na váš vkus až příliš divoký?

Výtky určitě budou. Obě mužstva ovšem ukázala, že jsou velice dobře připravena na novou sezonu, baví je spíš ofenziva než defenziva a snaží se o atraktivní fotbal. Pro diváka zajímavé utkání, což je dobře. A pro nás jsou samozřejmě důležité tři body.

Zápas jste orámovali dvěma hodně lacinými góly.

První situace vznikala po naší špatně rozehrané standardce. Při druhém gólu jsme byli nedůrazní při standardní situaci. Olomouc měla další situace, my také. Pro diváka asi zajímavý fotbal, pro nás pro trenéry trochu divočejší. Já mám ale radši takové fotbaly než nudné.

Ve Vídni jste dobře rozehraný zápas ztratili. Neměl jste obavy, co s mužstvem udělá rychle inkasovaný gól?

V Rakousku to bylo opačně. My jsme dali brzo gól a prohráli. Tentokrát jsme brzo gól dostali a vyhráli. Po prvním inkasovaném gólu jsem si říkal, že je před námi pořád nějakých 85 minut hry a dostatek času, abychom branku vstřelili a ukázali naši ofenzivní sílu.

Jak se poučíte pro středeční duel s Rapidem?

Olomouc nás na odvetu s Rapidem dobře připravila. Ukázala nám něco podobného, co tady bude hrát Rapid. Ze zajištěné obrany a vyrážet do brejků. Spoustu momentů si musíme rozebrat a vysvětlit. Jinak se ale hrál fotbal, který na začátku sezony nastavil vysoké měřítko.

V základní sestavě jste proti Vídni udělal tři změny.

Máme dostatečně široký kádr, za chvíli nás zase čeká těžký zápas. Museli jsme udělat maximum, abychom se dali do středy do kupy, čeká nás zápas podzimu. Další hráči čekají na šanci, lavička je důležitá.

Jak jste spokojen s posilami Peškem a Höjerem?

Zápas odehráli dobře, i oni se ale podíleli na defenzivě. Co se týká ofenzivy, oba nám v útočné fázi mohou pomoct, abychom v ní byli ještě silnější. Jsou hodně ofenzivní a předpoklady mají. S těžšími soupeři musíme být v defenzivě chytřejší a nepouštět je do takových situací jako tentokrát.

Sestava byla ofenzivnější než na Rapidu. Takže předzvěst, jak budete hrát v odvetě...?

Nechte se překvapit. Víme ale, že musíme vyhrát, abychom postoupili.

Reklama

Související témata: