Hlavní obsah

Minulá sezona nás už nezajímá. Je jen otázkou času, kdy získáme tři body, tvrdí zlínský Hlinka po těsné prohře se Slavií

Zlín

Byli obhájcům titulu důstojným soupeřem, ale bodově za to nebyli odměněni. Fotbalisté Zlína padli v úvodním ligovém utkání na svém hřišti s mistrovskou Slavií po velkém boji těsně 0:1. I s loňskou sezonou protáhli šňůru zápasů bez výhry na dvanáct.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ondřej Kúdela ze Slavie a Tomáš Poznar ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

„Tohle vůbec neřešíme. Uplynulý prvoligový ročník už je dávno pryč, a už nás vůbec nezajímá. Myslím, že výkonem proti slávistům jsme ukázali, že je jen otázka času, kdy zase získáme tři body," tvrdí defenzivní středopolař ševců Marek Hlinka.

Po duelu s Pražany netají smíšené pocity. „Odehráli jsme s nimi úplně jiné utkání než na jaře, kdy jsme doma prohráli vysoko 2:6. Tentokrát jsme byli na Slavii mnohem líp připraveni. Nastoupila v kombinované sestavě, a my jsme toho chtěli využít. Velká škoda, že se nám to nepovedlo. Prakticky celý zápas jsme drželi se silným soupeřem krok. Nepustili jsme ho do stoprocentní šance. Myslím, že jsme měli na remízu," domnívá se.

Hlinka lituje okamžiku ze sedmdesáté minuty, kdy slávisté vstřelili rozhodující branku. „Byla naprosto zbytečná. Jde na vrub naší chvilkové nepozornosti. Podepsala se pod ni zřejmě i naše mírná únava. Hrálo se v hodně vysokém tempu. A slávisté umějí každou chybu potrestat," přemítá.

Také zlínskému kouči Janu Jelínkovi se zahajovací ligové střetnutí hodnotí těžce. „Podali jsme velmi solidní bojovný výkon, avšak body bohužel nemáme. Přitom jsme aspoň na jeden měli. Slávisté ovšem prokázali vysokou kvalitu. Jednu z mála šancí proměnili. Nám se naopak nepodařilo brejkové situace zužitkovat," lituje.

Cení si, že jeho mužstvo v závěru ve snaze vyrovnat zatlačilo Pražany do hluboké defenzívy. „Nebyli jsme od gólu na 1:1 daleko, ale dotlačit míč do sítě se nám nepovedlo. Poznarova hlavička se bohužel neujala. Hned po závěrečném hvizdu však v naší kabině zaznělo, že když budeme dál takhle dřít a makat na doraz, tak vítězství určitě brzy přijdou," říká Jelínek, jehož těší ovace slušně zaplněného hlediště. „Jsem rád, že diváci, a především kotel, viděli, že naši hráči nechali na hřišti všechno. Šli doslova na krev a ani za nepříznivého stavu se nevzdali," našel na prohraném zápase další pozitivum.

Reklama

Související témata: