Hlavní obsah

Hradec - Liberec 1:1Liberec zase dohrával v deseti, přesto získal s nováčkem bod a už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Rabušic 0 : 1
67. Král 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

I třetí utkání po návratu na ligovou scénu hradecký nováček zvládl a zase nenašel přemožitele. I do třetice však hrál jen 1:1, body proto na jeho kontě přibývají pomalu. Tentokrát v mladoboleslavském azylu remizoval s Libercem, i když měl téměř hodinu početní převahu. Severočeši přišli v 35. minutě o vyloučeného Havelku, takže zápas znovu dohrávali jen v deseti. I tak nakonec získali první podzimní bod a opustili poslední příčku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Michael Rabušic (vpravo) z Liberce.

Článek

Dlouhých 189 minut čekal Liberec na první gól letošního ligového podzimu, v duelu s nováčkem se ho dočkal. Východočeši k němu ale Rabušice doslova vyzvali, protože Klima s Urmou mu nechali v šestnáctce tolik prostoru a času, že mohl pálit hned dvakrát. A protože druhá střela se navíc otřela o Klímu, byl brankář Fendrich bezmocný.

Po deseti minutách mohlo být ovšem po radosti Hoftychových svěřenců... Klíma totiž přišel k vyrovnávací brance stejně lacino, jako před ním Rabušic. Při standardní situaci zaspala celá liberecká obrana včetně brankáře Knoblocha, takže hlavou pohodlně skóroval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Klíma z Hradce Králové střílí, vlevo je brankář Milan Knobloch z Liberce.

Sudí Proske šel ovšem na pokyn videorozhodčího prozkoumat celou situaci k monitoru a usoudil, že gólu předcházel Prekopův ofsajd, takže trefu neuznal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Havelka z Liberce a Adam Vlkanova z Hradce Králové.

Po půlhodině zaúřadovalo video znovu. Proske totiž ukázal libereckému Havelkovi po zákroku na Vlkanovu nejdříve jen žlutou kartu, u obrazovky ale verdikt přehodnotil a sáhl po červené. Severočeši tak stejně jako v předchozím domácí střetnutí se Spartou, kdy přišli o Gebre Selassiho, pokračovali zase jen v deseti.

Pochopitelně že se za této situace zaměřili na bránění náskoku a čekání na případný protiútok, zatímco pro „votroky" se zápas změnil v dobývání Knoblochovy brány.

Už před přestávkou létal do liberecké šestnáctky jeden centr za druhým, hned po ní mířila Radova tečovaná střela vedle, aby vzápětí trefil Dvořák z malého vápna tyč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Erik Prekop z Hradce Králové (vpravo) se raduje se spoluhráči z gólu.

Převaha Východočechů gradovala a v 67. minutě jim přinesla vyrovnání. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce střídající Král a prvním ligovým gólem v kariéře skóre srovnal.

Vítěznou branku už ale Hradec nepřidal, i když jeho tlak narůstal a několik slibných příležitostí si vytvořil. V závěru domácím hráčům naopak zatrnulo. Hlavička Rondiče ovšem minula čtyři minuty před koncem bránu.

FC Hradec Králové - Slovan Liberec 1:1 (0:1)
Branky: 67. Král - 9. Rabušic. Rozhodčí: Proske - Dresler, Leška - Adam (video). ČK: 34. Havelka (Liberec). ŽK: Vašulín, Rada - Matoušek.
Hradec Králové: Fendrich - Mejdr, Donát, Klíma (69. Kateřiňák), Urma - Kodeš, Rada (85. Soukeník) - Prekop, Dvořák (63. Král), Vlkanova - Vašulín (85.Kubala) Trenér: Koubek.
Liberec: Knobloch - Koscelník, Chaluš, Mikula, Fukala - Nečas (61. Meszáros) Havelka, Faško, Gembický (61. Matoušek) - Rabušic (41. Purzitidis), Rondič. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: