Hlavní obsah

Sbíráme body jako veverka oříšky před zimou, přiznal kouč hradeckého nováčka Koubek

Při návratu na ligovou scénu trenér Miroslav Koubek s hradeckým nováčkem v prvních třech zápasech ani jednou neprohrál, takže spokojen být určitě může. „Když neprohrajete tři zápasy v řadě, je to důkaz, že ligu hrát můžete. Jenže matematika je neúprosná,“ připomněl okamžitě doyen mezi ligovými trenéry po třetí remíze, kterou s „votroky“ uhrál. Tentokrát pro změnu s Libercem, s nímž Východočeši remizovali v mladoboleslavském azylu 1:1, stejně jako předtím remizovali 1:1 s Bohemians a Karvinou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Erik Prekop z Hradce Králové (vpravo) se raduje se spoluhráči z gólu.

Článek

„Každý bod má samozřejmě jinou hodnotu. S Bohemkou šlo o vstup do ligy, ale v tom zápase jsme vedli, stejně jako jsme vedli i v Karviné. Proto pro nás remízy představovaly spíš ztrátu. S Libercem jsme naopak prohrávali, soupeř nás do vyloučení Havelky přehrával a byl lepší než my, takže získaný bod je pro nás naopak solidní," připomínal Miroslav Koubek, že je rozdíl mezi bodem a bodem.

„Matematika je ale neúprosná. Když získáte v každém kole jen bod, znamená to, že hrajete o záchranu," krčil rameny po remíze s Libercem vědom si toho, že jeho angažmá na východě Čech se nejspíš promění v záchranářskou misi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Klíma z Hradce Králové střílí, vlevo je brankář Milan Knobloch z Liberce.

„Zatím sbíráme body jako veverka oříšky před zimou. Ale chci věřit, že my jich před zimou nasbíráme dost. V každém z dosavadních utkání jsme dali jen gól. Až dáme dva, snad také konečně vyhrajeme."

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek.

V sobotním utkání tomu Koubkovu týmu konstelace nahrávala. Severočeši totiž přišli v 35. minutě o vyloučeného Havelku a stejně jako před týdnem proti Spartě dohrávali pouze v deseti.

„Viděl jsem Havelkův zákrok na Vlkanovu ze tří metrů, takže za mě jasná červená. Zvlášť, když tam byla i krev," byl hradecký kouč přesvědčený, že sudí Proske po přezkoumání videa původní verdikt přehodnotí a žlutou kartu zamění za červenou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Havelka z Liberce a Adam Vlkanova z Hradce Králové.

Skutečně tak učinil, jenže „votrokům" pomohla hodinová přesilovka jen k vyrovnání, a tudíž zisku jednoho bodu.

„Herně navrch jsme od té chvíle měli, šli jsme za vyrovnáním, dočkali jsme se ho, z hodinové přesilovky jsme ale měli vytěžit další branku. Nějaké závary a šance jsme si před libereckou bránou vytvořili, ale v dnešním fotbale je těžké dávat góly. Mužstva o sobě z videozáznamů ví všechno, máme dokonale informace, hráči se navzájem znají, víme, kdo kde může udeřit a jak si ho pohlídat. A nám navíc v útočné fázi přece jen zatím chybí potřebná kvalita," kvitoval trenér Koubek, že jeho tým dokázal alespoň vyrovnat a uloupnout tak další oříšek z bodové nabídky na ligovém stromu.

Reklama

Související témata: