Hlavní obsah

Takhle teda ne! Fanoušci Slavie vyzývají k bojkotu šlágru v Mladé Boleslavi

Za takových podmínek teda ne! Souboj notně posílené Mladé Boleslavi s favoritem na mistrovský titul Slavií je šlágrem čtvrtého kola fotbalové ligy, reálně to však vypadá, že nebude mít takovou kulisu, jakou by si zasloužil. Kotel fanoušků pražského celku totiž dost pravděpodobně zůstane značně prořídlý, příznivci sešívaných kvůli cenové politice lístků Středočechů vyzývají k bojkotu duelu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Slavie během duelu ve Zlíně. Kolik příznivců sešívaných přijede do Mladé Boleslavi?

Článek

Půjde jistě o pikantní souboj. Nejen proto, že bude zajímavé sledovat, jestli se Slavia dokáže oklepat z vyřazení z Ligy mistrů s maďarským Ferencvárosem. Nejen proto, že přes léto posílená Mladá Boleslav bude pro sešívané dobrou prověrkou formy. Zajímavé bude i sledovat, jak se proti Slavii povede její legendě Milanu Škodovi či Marku Suchému, odchovanci červenobílých, který proti nim nastoupí vůbec v kariéře.

I na to jsou fanoušci Slavie jistě zvědaví, jenže naživo jich zápas uvidí zřejmě jen hrstka. A to kvůli ceně vstupenek pro fanoušky (nejen pro hostující, ale i ty domácí), kterou Bolka pro tento duel stanovila na 500 korun. Což je nepoměrně víc, než na její jiné domácí duely...

Slávistická Tribuna Sever kvůli tomu vyzývá fanoušky, aby kvůli tomu zápas bojkotovali.

"Snahy klubu z Boleslavi, týmu bez tradice i fanoušků, vydělat na množství SKS, kteří do Mladé Boleslavi jezdí podporovat svůj klub, akceptovat nehodláme. Je pro nás nepřípustné, aby lístek stál 500 korun, násobně více než na ostatních stadionech či v předešlých letech v Boleslavi, aniž by došlo ke zkvalitnění zázemí a servisu pro hostující fanoušky!" uvedla Tribuna Sever ve svém prohlášení.

„Ti z vás, kteří uvažují, že přesto do Mladé Boleslavi pojedou, vyzýváme, aby se k bojkotu připojili a nepodporovali tak chytrolíny z vedení domácího klubu. K bojkotu se již veřejně přihlásily další organizace fanoušků Slavie – OP a Fanklub. Tento krok se nesmí MB vyplatit!" píše dál Tribuna Sever.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie.

„V opačném případě se můžeme těšit na podobnou kulišárnu na ostatních stadionech nebo dokonce na další umělé navýšení v Boleslavi. Hráči mají nadále naši podporu, kterou jim ukážeme už další čtvrtek v důležitém zápase s Legií Varšava," zmiňují příznivci Slavie úvodní utkání kvalifikace o Evropskou ligu proti polskému soupeři.

Reklama

Související témata: