Hlavní obsah

Nechceme se vymlouvat, ale za první ztrátou stojí hlavně únava, mrzí Hancka

Praha

Už jen dva týmy zůstávají v soutěži bez ztráty bodu. Slavia, která má odložený duel s Olomoucí k dobru, a Plzeň, která se případnou nedělní výhrou může dostat do čela fotbalové Fortuna ligy. Tabulku zatím vede Sparta, která ovšem remízou 1:1 v Ďolíčku s Bohemians poprvé ztratila. „Do reprezentační přestávky máme ještě dva zápasy doma, oba musíme vyhrát,“ reaguje nespokojený obránce Dávid Hancko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty Praha a Jan Chramosta z Bohemians

Článek
Fotogalerie

Jednu sérii udrželi. Sparta od listopadu 2001 nepohrála v lize na půdě Bohemians již čtrnáctkrát po sobě. Co je jí to však platné, když na podzim v lize poprvé nezvítězila.

„První ztráta nás mrzí. Z velké části za ní stojí únava. Nechceme se vymlouvat, ale bylo vidět, že v prvním poločase nám nešly nohy. Po přestávce jsme se už docela rozběhali. Škoda, že jsme skóre neotočili, podařilo se nám jen vyrovnat," poukazuje obránce Dávid Hancko v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Derby zakončilo týmu čtvrtý anglický týden v řadě. „Chtěli jsme vyhrát, zápas zvrátit. Možní pak některým krajním hráčům chyběla síla, ale víc jich tam momentálně nemáme, jak bychom chtěli," přidává se k Hanckovi také trenér Pavel Vrba.

Po čtyřech kolech má Sparta na kontě deset bodů.

„Je to o dva méně, než jsme si přáli. Ale z Ďolíčku musíme brát i jeden. Pokud bude Bohemka podávat takové výkony a tribuny zůstanou plné, nikdo to tady nebude mít lehké," uvědomuje si Hancko.

„Nesmíme být negativní. Máme Evropskou ligu, v lize jsme neprohráli a teď jsou před námi před pauzou dva důležité domácí zápasy. Je třeba se na ně soustředit a zvládnout je. Jestli je teď deset bodů hodně nebo málo, se uvidí po konci soutěže," dodává slovenský reprezentant pro klubovou televizi.

Reklama

Související témata: