Hlavní obsah

Pocit křivdy na mě působí jako červený hadr, kaje se vyloučený kouč Svědík. Slovácko v deseti výhru udrželo

Ze čtyř zápasů v úvodu nového ročníku nejvyšší soutěže vyhráli už potřetí 1:0. Fotbalisté Slovácka napravili domácím triumfem nad Hradcem Králové porážku a matný výkon z předchozího ligového kola v Plzni. Hradišťský trenér Martin Svědík, který čtvrt hodiny před koncem viděl za protesty druhou žlutou a následně i červenou kartu a poslední čtvrthodinu musel kvůli tomu strávit v kabině, byl po utkání spokojený.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

Jak hodnotíte střetnutí?

Od začátku jsme se snažili vynutit si tlak. Vypracovali jsme si v prvním poločase čtyři tutovky, avšak žádnou jsme neproměnili. Ve finální fázi se nám nevedlo. Soupeři jsme toho naopak směrem dopředu moc nedovolili. Po pauze jsme v náporu pokračovali a zaslouženě jsme vstřelili gól, který se nakonec ukázal jako rozhodující.

Jeho autor Mareček byl poté vyloučený. Jak jste viděl tu situaci?

V nové sezoně je to už třetí náš hráč, který dostal červenou kartu. Většinou došlo k vyloučení naší vinou. Tentokrát se Mareček snažil hasit požár, jenže šel do souboje příliš zbrkle. Nechal se unést atmosférou, a za docela tvrdý zákrok musel zaslouženě ze hřiště. Děkuju klukům, že zbytek zápasu i v deseti zvládli, a máme tři body. Podle mého názoru naprosto zaslouženě.

Čtvrt hodiny před koncem jste musel předčasně do šatny i vy. Proti čemu jste u sudího Batíka protestoval?

Ty věci se nabalovaly. Připadlo mi, že si rozhodčí počínal dost chaoticky. Ve chvíli, kdy jsem viděl červenou kartu, jsem se hlavně vztekal nad tím, že hradeckému Radovi neudělil žlutou za faul na Daníčka.

Prý jste pak zbytek utkání sledoval společně s vyloučeným Marečkem na jeho mobilu...

Já u toho moc nevydržel. Spíš jsem z nervozity neustále štrádoval po kabině sem a tam. Mrzelo mě, že nemůžu koučovat z lavičky, ale podlehl jsem emocím. Když cítím křivdu, bývám takový. Působí na mě jak červený hadr. Naštěstí ale všechno dobře dopadlo. Škoda jen, že vyhráváme zápasy pouze s jedním gólem. Máme dost šancí na to, abychom jich dávali víc.

Proč se tentokrát neobjevil ani mezi náhradníky urostlý útočník Cicilia, jemuž už vypršel trest za vyloučení v Liberci?

Nevešel se prostě do nominace. Nepracuje na trénincích tak, jak bych si představoval. Dokud přístup nezlepší, hrávat nebude.

Přestože jste postrádal distancovaného obránce Hofmanna, nastoupili jste vzadu se třemi stopery...

Je to jedna z variant. Rozhodli jsme se, že ji teď budeme upřednostňovat. Myslím, že nám to sedělo, naše hra měla velmi solidní parametry.

Reklama

Související témata: