Hlavní obsah

Zifčákovi se v úvodu sezony daří. Dostal jsem se do pohody, libuje si autor tří gólů Olomouce

Zlín

V nové sezoně se mu daří. Útočník či ofenzivní záložník olomouckých fotbalistů Pavel Zifčák se v úvodních čtyřech prvoligových zápasech trefil už třikrát. Ve Zlíně přispěl vedoucím gólem k vysoké výhře Sigmy 4:1, na další branku navíc ještě nahrál mladému parťákovi Daňkovi.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Pavel Zifčák z Olomouce se raduje z gólu.

Článek

Čím to, že vám to teď tak jde?

Sám netuším. Vyšlo mi ve druhém kole utkání s Pardubicemi, kde jsem v minulosti působil, a na které jsem se moc těšil. Dostal jsem se do pohody. Momentálně se cítím hodně dobře.

Nezasloužil byste si nastupovat jako hrotový útočník?

To neřeším. Já jsem zvyklý hrát i na křídle. Pro mě je spíš důležité, že se mi povedlo ve Zlíně otevřít skóre. Vstřelený gól mi moc pomohl. Pablo Gonzalez si mě všiml a skvěle mi prostrčil míč. Já jsem se jen snažil trefit branku. Naštěstí to tam spadlo. Jsem moc rád, že jsme zápas zvládli, a ještě tak vysokým rozdílem. Naše góly nebyly náhodné, ale vypracované.

Připsal jste si také asistenci u Daňkovy trefy. Zlíňané po ní ovšem vehementně reklamovali vaši ruku...

Asi jsem se balonu hřbetem ruky malinko dotkl. Ale nijak jsem si rukou míč nezpracoval ani si nevylepšil pozici. Takové ruce se nepískají. Věřil jsem, že mi VAR dá za pravdu, což se taky stalo. Mimochodem kupříkladu zlínský Conde zahrál jen v prvním poločase takhle rukou asi čtyřikrát, a taky se nepískalo.

Jak vám bylo, když domácí snížili ve druhé půli na 1:2?

Dostali jsme dost smolnou branku. Naštěstí Poznar vzápětí další šanci Fastavu zahodil, a my jsme si poté z brejku pojistili vedení.

Třetí i čtvrtou vaši branku zaznamenali střídající hráči...

Jedině dobře, že se Martin Hála a David Vaněček trefili. Máme víc borců, kteří jsou schopni skórovat. Což je skvělé, protože pro soupeře je těžší se na nás připravit.

Díky triumfu ve Zlíně lze považovat olomoucký vstup do sezony za vydařený?

Snad ano. Předvádíme ofenzivní fotbal s velkým množstvím gólů, který fanoušky baví. A jsem přesvědčený, že se herně zvedáme.

Reklama

Související témata: