Hlavní obsah

Výprask na Slavii? Nesmí nás zlomit, burcuje trenér Baníku

Praha

Drsné vystřízlivění. Fotbalisté ostravského Baníku nastoupili do pátého dějství tuzemské nejvyšší soutěže na hřišti Slavie po sérii tří vítězství, která vyšperkovali jedenácti vstřelenými góly. Jenže v Edenu byli jednoznačně slabším týmem. A čtyřbrankový příděl byl ještě milosrdný. „Slavia nám nastavila zrcadlo," uznal po nevydařeném duelu Ondřej Smetana, trenér Baníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třetí gól v síti Baníku Ostrava ve vršovickém Edenu. Slaví Ondřej Lingr.

Článek
Fotogalerie

„Chtěli jsme zápas pochopitelně zvládnout úplně jinak. Vůbec se nepodařilo přenést sebevědomí z předešlých zápasů, což je jasný signál, že se musíme zlepšovat a posouvat. Propadli jsme všichni. Slavia nám nastavila jasné zrcadlo, jak si aktuálně stojíme," posteskl si Smetana, když jeho tým dostal od obhájce ligového titulu drsnou lekci.

Přitom po rozpačitém slávistickém vystoupení ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti Legii Varšava se zdálo, že Baník má ideálně nachystanou situaci, aby utnul čekání na vítězství ve vzájemném duelu. A dost možná i spanilou sérii Slavie, která se nyní pyšní už padesáti duely bez prohry.

„Náš plán byl hrát kompaktně a aktivně. Podat velice dobrý běžecký výkon, hrát odvážně, důrazně, rychle s míčem, chtěli jsme být odolní. Jenže jsme nenaplnili vůbec nich z těchto úkolů. Slavia na nás byla velmi dobře připravená. Nám se nepodařilo naplnit nic," krčil rameny Smetana.

Nechtěl spekulovat, zda by Baník spasilo, kdyby přežil první poločas bez inkasované branky, protože po sérii střídání se zdálo, že se hra Ostravy přeci jen zlepšila. Byť samozřejmě už při dvoubrankovém manku. „Slavia vyhrála zcela zaslouženě. My jsme Slavii ani neohrozili. Je zbytečné polemizovat, co se mohlo stát za určitých okolností," tvrdil Smetana.

Pro Baník šlo o procitnutí. Ale trenér ostravského celku věří, že lekce z Edenu bude prospěšná. „Musíme být upřímní. Ukázalo se, že na Slavii nemáme. Jde o tým evropského charakteru. I proto jsem hned po zápase v šatně klukům řekl, že abychom se takovému soupeři přiblížili, musíme pracovat ještě více a zlepšovat se," přemítal Smetana.

Doufá, že po předešlých skvělých výsledcích nebude čtyřbrankový příděl zničující pro sebevědomí nově budovaného mužstva. „Že jsme na Slavii nestačili s námi nesmí zamávat. Nebo nás zlomit. Musíme se poučit. A vzít si zápas jako motivaci do další dřiny," nabádal Smetana, když Baník opouštěl Eden s nepořízenou.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava