Hlavní obsah

Slovácko vedlo 2:0, pak se o tři body obávalo. Vydřené výhry si moc ceníme, tvrdí zaskakující kouč Mucha

Uherské Hradiště

Už podruhé měl vzhledem k trestu prvního kouče Svědíka na lavičce fotbalistů Slovácka hlavní slovo. Po plichtě v Jablonci přivedl obvyklý hradišťský asistent Josef Mucha moravský tým v ligovém zápase s Pardubicemi ke třem bodům za domácí vítězství 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovácka dostává žlutou kartu od rozhodčího Jana Petříka.

Článek

Jak těžké to bylo utkání?

Hodně. Vždyť Pardubičtí nás v minulé sezoně v lize dvakrát porazili. Proto jsem rád, že se tentokrát radujeme z vítězství my. Body jsme si uhráli v prvním poločase, v němž jsme byli mnohem aktivnější. Ke dvěma vstřeleným gólům jsme mohli přidat ještě minimálně dvě další branky. Nepovedlo se, a proto jsme se po pauze o výhru trochu obávali.

Druhá půle byla z vaší strany horší, že?

Přesně tak. Soupeř po snížení na 1:2 výrazně ožil. Do dalších vážnějších šancí jsme už ale Pardubické kromě pár standardek naštěstí nepustili. Vydřené výhry si moc ceníme. Reprezentační přestávku strávíme v dobré náladě.

Proč nebyl ani na lavičce útočník Ondřej Šašinka?

Chybí mu herní praxe, navíc není stoprocentně fit. Proto tentokrát místo něj usedl na lavičku Cicilia.

V základní sestavě nastoupil na hrotu Jurečka, který opět zahodil několik tutovek...

Je to tak. Moc mu přejeme, aby se co nejdřív střelecky chytl. Jeho samotného hrozně moc nízká produktivita trápí. Podstatné ale je, že se do šancí aspoň dostává.

Uvažujete o tom, že do konce přestupního termínu přivedete ještě dalšího útočníka?

Neplánujeme to.

Znovu jste uspěli s herním systémem na tři stopery...

V minulých zápasech se nám se třemi beky dařilo, a tak nebyl důvod na tom něco měnit. Variant ale máme víc. Jsme schopni přejít i na systém se čtyřčlennou obrannou řadou.

V šestém ligovém duelu jste v nové sezoně teprve podruhé neměli vyloučeného fotbalistu. Apelovali jste před zápasem na hráče, aby si počínali disciplinovaně?

Moc jsme to nerozebírali. Jsme rádi, že nepříjemnou sérii červených karet už máme za sebou. A jsme přesvědčeni, že něco takového se nám už v tomto prvoligovém ročníku nepřihodí.

Reklama