Hlavní obsah

Kolář inkasoval klíčový gól se zlomeným žebrem, Kúdela vypadne asi na tři týdny

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia sčítá ztráty po duelu v Karviné (3:3). Tvrdou bitvu zaplatila nejen ziskem pouhého bodu, ale také dalším rozšířením marodky. Ondřej Kúdela podklouzl a stadion opustil o berlích, jeho zranění by však nemělo být vážné. Až po utkání také vyšlo najevo, že brankář Ondřej Kolář inkasoval klíčový gól v nastavení se zlomeným žebrem.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Kacper Zych z Karviné (třetí zprava) střílí Slavii vyrovnávací gól na 3:3.

Článek

Marodka se sešívaným povážlivě plní, což nepříjemně dopadá také na reprezentaci před pokračováním kvalifikace mistrovství světa.

Slávistická trojice Ondřej Kolář, Ondřej Kúdela a Jan Bořil chybí na srazu národního týmu kvůli zranění. Posledně jmenovaný do Karviné ani nepřijel, druzí dva se zranili během nedělního duelu 6. ligového kola.

Kúdela si ublížil sám, pochroumal si kotník. „Zranění Ondřeje Kúdely naštěstí není vážné, k tréninku by se měl vrátit zhruba do tří týdnů," hlásí Slavia na své sociální síti.

A brankář? „Ondřej Kolář má zlomené žebro," dodává klub.

Kolář se v 84. minutě tvrdě srazil s Kacperem Zychem. Gólman musel utkání dochytat, a právě od polského útočníka v první minutě nastavení inkasoval gól na konečných 3:3.

Je jasné, že v té době už nebyl Kolář fit.

„Počítám s tím, že soupeř bude hrát tvrdě. Je ale důležité, aby bylo chráněné zdraví hráčů, což v Karviné neplatilo," kritizuje trenér Jindřich Trpišovský.

„Viděli jsme to ve čtvrtek na Legii, za první zákrok ve třetí minutě červená. V utkání s Karvinou jich bylo takových více, je mi jedno, na které straně. Musíme technickým hráčům dovolit hrát fotbal, chci vidět góly, centry, kličky, průniky a ofenzivní akce. Jsou věci, které to narušují, k fotbalu sice patří, musí ale být náležitě potrestané," apeluje kouč Slavie.

Reklama