Hlavní obsah

Slavia protáhla rekordní sérii a v tabulce srovnala krok se Spartou

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli v nedělním utkání 7. kola první ligy s Hradcem Králové 0:1. Zápas rozhodl osm minut po přestávce útočník Dominik Vašulín. Jedna trefa stačila k tříbodovému zisku i Jablonci, jenž zásahem Malínského v nastavení první půle zdolal Karvinou. Mladá Boleslav po divoké přestřelce remizovala se Sigmou Olomouc 3:3. Slavia ve večerním utkání zvítězila nad Slováckem 2:1 a v tabulce se dotáhla bodově na druhou Spartu, odehrála však o zápas méně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Řádí dál! Sedmnáctiletý slávistický talent Daniel Samek slaví gól.

Článek
Fotogalerie

Hradec Králové se v minulém kole poprvé dočkal vítězství v utkání nejvyšší soutěže a hned na výtečný počin navázal v Českých Budějovicích. Jediný gól vstřelil v úvodu druhého poločasu Daniel Vašulín. Jihočeši, kteří s Hradcem v nejvyšší soutěži neprohráli od března 2011, naopak podruhé v řadě utrpěli porážku 0:1.

Jablonci se povedlo utnout pět kol trvající trápení bez ligového vítězství. Sérii zlomil doma proti Karviné, která spolu s Libercem jako jediná v sezoně nejvyšší soutěže ještě nezvítězila. Na půdě favorita sice vstřelila gól, ale radost vzal hostům VAR. V nastavení první půle pak rozhodl duel ve prospěch týmu kouče Petra Rady Malínský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Eduardo Santos z Karviné a Jan Krob z Jablonce.

Mladá Boleslav urvala remízu s Olomoucí díky dvěma gólům v závěru. Hanáci vedli po 23 minutách o dvě branky zásluhou Martina Hály a Antonína Růska, vzápětí snížil Milan Škoda. V 72. minutě střídající David Vaněček zvýšil na 3:1 a pro hosty vše vypadalo hodně nadějně. Po chvilce se však zranil a i kvůli vyčerpanému počtu pěti střídání Sigma dohrávala v oslabení.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Pablo González z Olomouce a Michal Hlavatý z Boleslavi.

Domácí díky nečekané přesilovce zachránili alespoň bod, když se v 86. minutě trefil střídající Dominik Mašek, jehož ránu směřující do sítě jen trochu ztlumil Macík, a o tři minuty později pečetil výsledek parádním zásahem Ondřej Karafiát.

Obhájce titulu Slavia zdolala 2:1 Slovácko a prodloužila rekordní sérii ligových utkání bez porážky už na 52. Červenobílí v nejvyšší soutěži neprohráli od loňského března, kdy padli právě na Slovácku. Sešívaní rychle vedli po trefě Samka a po přestávce jejich náskok zvýraznil střídající reprezentant Tecl. O čisté konte debutanta Mandouse připravil v úplném závěru hostující Vecheta, na remízu však už ve druhém poločase velmi aktivní Slovácko nedosáhlo.

Program 7. kola Fortuna ligy
Sobota
Pardubice - Liberec 2:2
Teplice - Ostrava 1:2
Zlín - Bohemians 1:3
Plzeň - Sparta 3:2
Neděle
České Budějovice - Hradec Králové 0:1
Branka: 53. Vašulín.
Mladá Boleslav - Olomouc 3:3
Branky: 24. Milan Škoda, 86. vlastní Macík, 89. Karafiát - 10. Hála, 23. Růsek, 72. Vaněček.
Jablonec - Karviná 1:0
Branka: 45.+3 Malínský.
Slavia - Slovácko 2:1
Branky: 4. Samek, 68. Tecl - 90. Vecheta.

Reklama