Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 3:3Fotbalisté Sigmy ztratili slibné vedení a získali jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hála 0 : 1
23. Růsek 0 : 2
24. Škoda 1 : 2
72. Vaněček 1 : 3
86. Macík (vlastní) 2 : 3
89. Karafiát 3 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 7. kole první ligy díky dvěma gólům v závěru remizovali s Olomoucí 3:3. Hosté vedli po 23 minutách o dvě branky zásluhou Martina Hály a Antonína Růska, vzápětí snížil Milan Škoda. V 72. minutě střídající David Vaněček zvýšil na 3:1. Po chvilce se však zranil a i kvůli vyčerpanému počtu pěti střídání Sigma dohrávala v oslabení. Domácí díky nečekané přesilovce zachránili alespoň bod, když se v 86. minutě trefil střídající Dominik Mašek a o tři minuty později Ondřej Karafiát.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo Milan Škoda z Boleslavi, autor první branky Mladé Boleslavi. Vpravo se raduje jeho spoluhráč Jiří Skalák.

Článek
Fotogalerie

Hanáci neprohráli páté kolo po sobě, naopak Středočeši vyhráli v nejvyšší soutěži jediný z uplynulých pěti duelů. Kapitán Mladé Boleslavi Marek Matějovský si připsal 350. start v lize.

Olomouc se poprvé prosadila v desáté minutě. Domácí obránce Douděra ve snaze zažehnat nebezpečí napálil míč pouze do spoluhráče Suchého, od něhož se odrazil před branku na volného Hálu, který zakončil do odkryté branky. Devětadvacetiletý záložník vstřelil už pátý gól v ligové sezoně, díky němuž se v čele tabulky kanonýrů dotáhl na slávistu Schranze.

Foto: Vít Černý, ČTK

Antonín Růsek z Olomouce (vlevo) střílí gól brankáři Boleslavi Pavlu Halouskovi.

Srovnat mohl Hlavatý, který v reprezentační pauze přišel do Mladé Boleslavi z Plzně na roční hostování, jenže z vápna těsně minul vzdálenější tyč.

Ve 22. minutě přidali Hanáci další branku. Zmrzlého centr z levé strany brankář Halouska vyrazil pouze před sebe a Růsek balon pohotově uklidil do horního růžku.

Domácí přispěchali s odpovědí za necelé dvě minuty. Škoda si naběhl do šestnáctky, vložil se do Ewertonovy přihrávky a překonal Macíka. V ligovém ročníku zaznamenal čtvrtý zásah.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Olomouce Matúš Macík.

Středočechy trefa nakopla a do konce úvodního dějství si vypracovali řadu šancí, vyrovnat se jim však nepodařilo. Škodův lob přes vyběhnutého olomouckého gólmana skončil těsně nad břevnem. Následně si Macík poradil s přímým kopem Ewertona. Brazilský záložník poté orazítkoval tyč.

Domácí vstoupili aktivně i do druhého poločasu. Střídající Ladra ale po rohovém kopu trefil jen boční síť.

V 72. minutě Vaněček výstavní ranou z první do šibenice vrátil hostům dvougólový náskok. Olomouc má s 19 nastřílenými brankami nejlepší útok v lize. Sigma směřovala za čtvrtou ligovou výhrou v posledních pěti duelech, jenže vzápětí se autor třetí branky zranil.

Domácí se nejprve v početní výhodě zastřelovali, když Škoda zblízka zakončil těsně vedle a Ladra ve výhodné pozici zamířil pouze do Macíkovy náruče.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby Dominik Mašek trefil tyč, jenže míč se od Macíkových zad odrazil za brankovou čarou. Bod Středočechům vytěžil výstavní ranou zpoza vápna stoper Karafiát. Hanáci, kteří mají odložený souboj s mistrovskou Slavií, v nejvyšší soutěži neprohráli v Mladé Boleslavi popáté za sebou.

7. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 3:3 (1:2)
Branky: 24. Škoda, 86. D. Mašek, 89. Karafiát - 10. Hála, 22. Růsek, 72. Vaněček. Rozhodčí: Machálek - Vlček, Pochylý - Berka (video). ŽK: Škoda, Douděra - Chvátal, González, Jemelka, Macík. Diváci: 2832.
M. Boleslav: Halouska - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Matějovský, Dancák (46. Ladra) - Skalák (72. L. Mašek), Hlavatý (72. D. Mašek), Ewerton (60. Fila) - Škoda. Trenér: Jarolím.
Olomouc: Macík - Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý (70. Matoušek) - Breite, González - Zifčák (65. Zahradníček), Daněk (56. Sedlák), Hála (70. Beneš) - Růsek (65. Vaněček). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: